Холодницький: З Адміністрації президента прохання не надходили

П'ятниця, 10 березня 2017, 11:32

Керівник Спеціальної антикорупційної прокуратури Назар Холодницький стверджує, що САП – повністю незалежне відомство, на яке не здійснюється вплив ззовні.

Про це він заявив в інтерв'ю газеті "Факти", оприлюдненому 10 березня.

"Можу твердо заявити, що за цей рік не було жодного дзвінка ні з Адміністрації президента, ні з Верховної Ради, ні з Кабміну з проханням або вимогою не чіпати того чи іншого персонажа", – сказав він.

"Але ж ми розслідуємо гучні справи. Той же Михайло Охендовський, той же Насіров, той же Онищенко", – додав прокурор.

Холодницький підкреслив, що вимагає від підлеглих прокурорів і детективів НАБУ "в першу чергу, щоб вони ловили велику рибу на сучасні прилади з GPS, а не на звичайну дитячу вудку".

"Від доказової бази безпосередньо залежить, піду я з такою дитячою вудкою або з нормальними приладами на цю велику рибу. Щоб зібрати залізну доказову базу, потрібен час і потрібно дуже багато працювати", – говорить прокурор.

"САП і НАБУ створені не для того, щоб ловити злодюжок, які цуплять ковбасу в супермаркеті, а для тієї великої риби, яку, як ви самі бачили, захищають десять адвокатів (мова йде про захист Насірова –ред.)", – зазначив також керівник САП.

Щодо співпраці з Національним антикорупційним бюро, Холодницький визнав, між САП і НАБУ виникають "дискусії в правовій сфері, але не конфлікти".

"Човен один, але я не хочу, щоб він став "Титаніком". Абсолютно впевнений, що ми одна команда. Але деякі активісти для власної популярності, намагаються всім розповісти, хто з нас добрий, а хто поганий. Вони забувають про одну річ: жодного затримання, жодної справи, яка вже потрапила до суду, не було б без спецпрокуратури. Жодної", – сказав прокурор.

"... дискутуємо з НАБУ про нюанси доказової бази, адже йти в суд, ґрунтуючись на домислах, неперевірених фактах і "лайках" у "Фейсбуці", – це службова недбалість. Ні я, ні мої прокурори цього не допустять. Як би не кричали в соцмережах, як би не обливали нас брудом у деяких ЗМІ", – заявив він.

За словами Холодницького, до суду вже пішли більше 50 справ. Щодо судової перспективи цих справ, антикорупційний прокурор зазначив наступне:

"Розумієте, у нас інших судів немає. Саме тому ми просимо створити в країні антикорупційний суд, а поки працюємо з тими судами, які є".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
22:16
Джонсон про пакет з допомогою Україні: Найкращий можливий варіант
21:57
оновленоУ частині областей оголошували повітряну тривогу. У Конотопі та Сумах чули вибухи
Усі новини...