Ситник розповів про "великий" тиск на експертів у справі Насірова

П'ятниця, 10 березня 2017, 13:23

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник поскаржився, що керівник установи, де проводили експертизи у справі проти голови ДФС Романа Насірова, чинив тиск на фахівців.

Про це він повідомив в інтерв'ю журналу "Фокус".

"Був великий тиск на тих, хто проводив експертизу у справі Насірова. По-перше, експертиза тривала дуже довго. По-друге, ми вже написали лист, в якому вказали на порушення, вчинені керівником цієї установи", - сказав голова бюро.

За словами Ситника, після отримання висновку експертизи керівник установи без належних на те повноважень намагався перешкодити його передачі в НАБУ.

"І такий спротив є постійно. Звичайно, якщо мова йде про чорний піар чи поливання брудом, ми просто даємо адекватне роз'яснення ситуації. Коли ж порушення переходять у процесуальну площину, реагуємо в рамках чинного законодавства", - зазначив він.

За словами Ситника, випадок незаконного втручання керівника експертної установи в дії експертів зафіксовано, тепер ці документи будуть направлені в Міністерство юстиції.

Журналісти проекту Радіо Свободи "Схеми" з'ясували, що мова йде про директора Київського науково-дослідного інституту судових експертиз (КНДІСЕ) Олександра Рувіна.

За їхніми даними, 15 грудня 2016 року Рувін надіслав листа до Національного антикорупційного бюро з проханням вважати недійсним ключовий документ у справі Насірова – висновок судово-економічної експертизи, що своїми діями він завдав держбюджету збитків у сумі понад 2 мільярди гривень.

Як повідомлялося, у той же час керівник Спеціальної антикорупційної прокуратури, яка співпрацює з НАБУ, Назар Холодницький стверджує, що САП – повністю незалежне відомство, на яке не здійснюється вплив ззовні.

За його словами, між САП і НАБУ виникають "дискусії в правовій сфері, але не конфлікти".

"Укрінформ"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News