Єлісєєв: Порошенко і Путін в цьому році двічі говорили по телефону

Субота, 11 березня 2017, 01:20

З початку року президент України Петро Порошенко двічі проводив телефонні розмови з президентом РФ Володимиром Путіним.

Про це повідомив заступник глави Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв в інтерв'ю "Громадському".

При цьому він зазначив, що ці розмови були чітко скоординовані з партнерами України в "нормандському форматі" - Німеччиною і Францією.

Єлісєєв розповів, що розмови Порошенка з Путіним стосувалися двох питань: загострення ситуації, яке відбувалося в зоні бойових дій в районі Авдіївки і досягнення прогресу у звільненні заручників на Донбасі, а також передачі Україні політв'язнів, що містяться в російських в'язницях.

"Тоді був апогей кризи в Авдіївці, і телефонний дзвінок був пов'язаний з тим, щоб припинити стріляти і дозволити відновити життєво важливу інфраструктуру в цьому районі", - сказав Єлісєєв.

"Щодо політв'язнів, то президент називав конкретні всім відомі прізвища, для того, щоб ще раз привернути увагу до важливості цього питання, що це питання знаходиться на контролі у президента, і ми цих людей ніколи не забудемо", - додав він.

Єлісєєв також підтвердив, що переговори з цього питання тривають, але не став називати деталі і прізвища, пославшись на те, що такі переговори "люблять тишу".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування