У поліції розповіли, кого затримали за блокаду

Понеділок, 13 березня 2017, 22:15

Голова облуправління Нацполіції у Донецькій області В'ячеслав Аброськін заявляє, що затримані учасники акції з блокади торгівлі з окупованими територіями чинили опір поліції.

Такі слова посадовця наводить прес-служба відомства.

За словами Аброськіна, участь у проведенні контрдиверсійних заходів в окремих містах на лінії розмежування взяло близько 500 працівників поліції Донеччини.

У понеділок спецоперація проводилася у Торецьку та прилеглих населених пунктах.

Аброськін зазначив, що виявлені на залізничному переїзді на станції Кривий Торець озброєні люди вдавалися до "злісної непокори" поліції.

"Люди, які там були, відмовлялися надавати документи, видавати зброю, погрожували використанням зброї, бензопил. Всі ці люди були затримані, доставлені в Торецьке відділення поліції. Наразі на місці розташування намету продовжує працювати слідчо-оперативна група. Вилучено 8 одиниць різної зброї та вибуховий арсенал – 2 бойові гранати, порох, детонатори та набої", - зазначив він.

Він нагадав, що для встановлення особи та з’ясування всіх обставин 43 учасника конфлікту були доставлені у відділення поліції.

"З цих 43 – один раніше судимий за вбивство, 9 – заявили що брали участь у проведенні антитерористичної операції, однак документів з них поки ніхто не надав. З цими людьми будуть також проведені слідчі дії по факту незаконного блокування залізничної колії, захоплення електровозу і по закінченні слідчих дій слідчий по кожному прийме рішення. Більша частина людей, які не брали активної участі у захопленні електровозу, потраплять додому, у свої міста", - наголосив Аброськін.

Очільник поліції Донеччини підкреслив, що усі громадяни не мають жодних тілесних ушкоджень. "Один з учасників блокади - інсулінозалежний, він доставлений у лікарню, де йому надано допомогу. Чоловік буде доставлений на вокзал Костянтинівки та зможе потрапити додому",  - повідомили у відомстві.

Згідно з інформацією, уся вилучена зброя буде перевірена за реєстраційними базами даних та спрямована на експертизу.

 
 
 
 

Раніше в СБУ заявляли, що проводять контрдиверсійні заходи в зоні АТО.

"Ми нікого не штурмуємо, проводяться контрдиверсійні заходи", - прокоментувала речник СБУ Олена Гітлянська заяву "Штабу блокади торгівлі з окупантами" про нібито штурм їхнього редуту на станції "Кривий Торець".

У повідомленні, опублікованому в Фейсбуці на сторінці "Штабу блокади торгівлі з окупантами" в понеділок, було зазначено, що редут на залізничній станції "Кривий Торець" в смт Щербинівка Торецької міськради Донецької області захопили співробітники СБУ та Корпусу оперативного раптового дії (КОРД) Національної поліції.

Згодом СБУ повідомила про затримання в зоні проведення антитерористичної операції 43 людей зі зброєю.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування