Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Комісія МОЗ ось-ось розбереться з діагнозом Насірова

Вівторок, 14 березня 2017, 13:36

Комісія Міністерства охорони здоров'я 14 березня завершить перевірку діагнозу та лікування Романа Насірова, тимчасово відстороненого від посади голови Державної фіскальної служби.

Про це заявила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун у вівторок журналістам, повідомляє "Укрінформ".

"Ми сьогодні завершуємо роботу і будемо мати інформацію", – сказала Супрун.

Вона додала, що перевірку здійснювали на запит Національного антикорупційного бюро.

"Дуже правильно, що подали запит у відомство, яке не є долученим до "Феофанії", щоб ми могли об'єктивно надавати свої оцінки", – зазначила Супрун.

Перевірку проводили в лікарні Державного управління справами "Феофанія" та інституті імені Стражеска, куди раніше госпіталізували Насірова.

Як відомо, Роман Насіров фігурує у справі проти нардепа від БПП Олександра Онищенка. За даними Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, у 2015-2016 роках він доручив органам ДФС надати незаконну розстрочку податкового боргу ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр" в інтересах Онищенка

У ніч на 3 березня Насірову вручили підозру в лікарні "Феофанія", при цьому йому стало зле. За словами адвокатів, підозру голові ДФС вручали, коли він уже був непритомний. Згодом лікарі заявили, що в Насірова стався інфаркт.

3 березня ЗМІ повідомили з посиланням на адвокатів, що стан Насірова погіршився і йому зробили операцію. Після цього чиновника возили по різних лікарнях: Насірова доправили до Інституту кардіології, але там кілька нардепів не давали відправити його на обстеження, тож голову ДФС відправили до іншого медичного закладу.

У Національному антикорупційному бюро підозрювали симуляцію.

Сам Насіров 6 березня заявив, що у нього був не інфаркт, а лише гіпертонічний криз, і спростував, що переніс операцію.

Із 3 березня Насіров відсторонений від посади голови ДФС на час розслідування.

Суд відправив його під варту на два місяці з можливістю внести 100 мільйонів гривень застави – і апеляція жодної зі сторін не пройшла. Насіров заявив, що не вноситиме заставу.

Його утримують у Лук'янівському слідчому ізоляторі у Києві.

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...