У Раді є аж три пропозиції, як припинити подвійне громадянство

Вівторок, 14 березня 2017, 14:04

У Верховній Раді зареєстровано три законопроекти щодо відповідальності за подвійне громадянство.

Про це у кулуарах парламенту сказав депутат від "Народного фронту" Леонід Ємець, повідомляє "Укрінформ".

"Має бути прийнятий закон, щоб особи, які працюють на державній службі, є народними депутатами, суддями, несли відповідальність за наявність, крім українського, громадянства іншої держави", – вважає він.

"Щодо цього є законопроект, зареєстрований мною і нардепом (Андрієм) Тетеруком... Є ще законопроект Олега Ляшка, є той, який вніс президент, і який є невідкладним, тому буде розглядатися першим", – сказав Ємець.

Він вважає, що на базі цих трьох законопроектів слід сформувати один, який чітко визначить питання відповідальності осіб на посадах державної влади з подвійним громадянством.

Напередодні президент Петро Порошенко вніс до Верховній Раді законопроект, за яким добровільне набуття українцями громадянства іншої держави буде підставою для позбавлення їх громадянства України.

Представники Радикальної партії пропонують парламенту передбачити дострокове позбавлення повноважень депутатів у разі встановлення фактів наявності в них громадянства іншої країни.

Законодавство України забороняє подвійне громадянство у нашій державі, однак санкцій за наявність паспорта чи паспортів іншого громадянства не передбачено, чим користуються й політики.

Так, у відстороненого голови Державної фіскальної служби Романа Насірова виявили громадянство Великої Британії під час розслідування справи про надання відстрочки сплати податкового боргу компаніям, пов’язаним із нардепом Олександром Онищенком.

У самого Онищенка також, за словами директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника, є паспорти кількох інших держав, хоча нардеп заперечував отримання громадянства Російської Федерації.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування