Луценко стверджує, що правоохоронці розігнали блокаду без порушень

Вівторок, 14 березня 2017, 15:42

У Генеральної прокуратури немає даних про порушення закону правоохоронцями, які проводили затримання 13 березня учасників блокади зі зброєю.

Про це під час брифінгу у вівторок заявив генеральний прокурор Юрій Луценко.

"За інформацією від правоохоронних органів, порушень законності при затриманні людей і вилученні у них зброї, яка зберігалися всупереч положень про зберігання зброї, бо мисливську зброю не можна носити по вулиці - будь яких порушень з боку правоохоронців не зафіксовано", - сказав він.

Луценко запропонував – якщо є постраждалі, нехай звертаються до ГПУ з документами про тілесні ушкодження.

"Якщо до мене звернуться постраждалі з відповідними документами про тілесні ушкодження чи журналісти з відповідними відео, я зареєструю провадження і перевірю законність дій. Проте на сьогоднішній день я вважаю, що законність відновлена задля загального блага", - зазначив він.

При цьому генпрокурор визнав, що учасники блокади ОРДЛО мають рацію у деяких питаннях.

"Я визнаю, що є ряд питань, які справедливо поставлені протестувальникам. Визнаю це як людина і як генеральний прокурор", - сказав він.

За словами Луценка, це навіть підтверджується тим фактом, що днями був ухвалений новий порядок переміщення товарів через лінію розмежування на Донбасі.

"Якщо він новий, значить, старий погано працював", - сказав голова ГПУ.

Але, каже Луценко, оскільки цей новий порядок передбачає залучення моніторнигових груп громадськості, то активісти блокади, замість того щоб перешкоджати роботі залізниці, можуть взяти участь у такому контролі.

"Я звертаюсь до добровольців і ветеранів із пропозицією - створюйте десятки і по черзі заступайте до моніторингу того, що відбувається при вантажообігу", - запропонував генпрокурор.

Як повідомлялося, напередодні співробітники Служби безпеки України в зоні проведення антитерористичної операції під час контрдиверсійних заходів в населених пунктах Торецькому, Щербинівка і Курдюмівка затримали понад 40 осіб зі зброєю.

Пізніше віце-спікер Оксана Сироїд, посилаючись на інформацію СБУ, повідомила, що всіх затриманих відпустили.

У поліції Донецької області заявили, що жоден з блокадників не мав тілесних ушкоджень.

Роман Кравець, Євген Кізілов, УП

 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News