Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко не виключає висунення підозри Парасюку

Середа, 15 березня 2017, 15:49
Луценко не виключає висунення підозри Парасюку

Генеральний прокурор Юрій Луценко не виключає висунення підозри позафракційному депутату Володимиру Парасюку, якщо слідство встановить достатні підстави.

Про це він сказав журналістам у середу.

На прохання оцінити дії Парасюка Луценко зазначив наступне:

"Я – інженер електронної техніки, я можу оцінити, чому погано працює телевізор, але чому погано працює депутат, це не до мене".

Генпрокурор відзначив, що "на жаль, підстави для подання щодо народного депутата Парасюка є давно".

"Було сподівання, що людина (достатньо емоційна), може взяти себе в руки, дисциплінуватися… На жаль, Парасюк заходить кожен раз далі", – каже Луценко.

"З моєї точки зору, озброєний напад на колишнього добровольця а нині журналіста пана Дзиндзю, а також вчорашні слові дії щодо добровольців у лавах Національної гвардії переходять усі межі", – наголосив генпрокурор.

"Зараз вони (дії Парасюка – ред.) знаходяться в центрі уваги слідчих… В разі якщо буде достатньо підстав, справа перейде до Головного слідчого управління ГПУ, і це може призвести до висунення підозри народному депутату Парасюку", – зазначив Луценко.

Як відомо, 14 березня біля Слов'янська правоохоронці зупинили людей, які планували приєднатися до "блокади торгівлі з окупантами" на Донбасі. З ними був народний депутат Володимир Парасюк. Його помічниця заявляла, що поліція застосувала до нардепа сльозогінний газ та травмувала Парасюку руку.  

Автоколона все ж прорвалася через блокпост, але близько 22:00 поліція затримала її між Костянтинівкою і Краматорськом у Донецькій області, зробивши попереджувальні постріли в повітря.

За фактом нападу на поліцейських відкрито кримінальне провадження. За даними правоохоронців, у конфлікті постраждали 7 працівників поліції.

15 березня у Верховній Раді за відсутності керівництва парламенту в президії з трибуни представники поліції Донецької області виклали свою версію конфлікту з Парасюком.

Валентина Романенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...