Зубко розповів, як зменшити витрати на газ

П'ятниця, 17 березня 2017, 09:25

Віце-прем'єр Геннадій Зубко розповів, які кроки треба зробити, аби зменшити споживання і витрати населення на природний газ.

Про це йшла мова під час його виступу на "Годині питань до уряду" у Верховній Раді в п'ятницю.

За словами Зубка, перше, що треба зробити для цього Україні, - це створити конкурентний ринок газу, щоб ціни на паливо не диктувала одна монопольна компанія. Другий крок – реформа енергоефективності, яка дозволить зменшити споживання газу населенням.

Віце-прем'єр-міністр зазначив, що для досягнення цих цілей мають бути ухвалені наступні закони: "Про особливості здійснення права власності у будинку", "Про житлово-комунальні послуги" (№1581-д), "Про фонд енергоефективності" (№5598), "Про енергоефективність будівель" (4941) та "Про комерційний облік" (№4901).

Також, продовжив віце-прем'єр, нові норми створять інструменти, які дозволять споживачам контролювати якість послуги, а підприємства теплокомуненерго виведуть із скрутного становища.

Зокрема, зазначив Зубко, закон "Про житлово-комунальні послуги" встановить чіткі правила взаємовідносин між споживачами та постачальниками. Зараз він чекає на друге читання.

 
Скрін-шот з відеотрансляції

Закон "Про комерційний облік", за словами віце-прем'єра, зробить справедливим нарахування вартості тієї чи іншої послуги.

Зубко підкреслив, що вжиття усіх цих заходів дозволить зменшити фінансове навантаження на кожне українське домогосподарство у середньому на 2 тисячі гривень.

Євген Кізілов, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News