Грицак не проситиме відсторонення свого першого заступника

П'ятниця, 17 березня 2017, 11:41

Голова Служби безпеки України Василь Грицак не збирається ініціювати відсторонення з посади свого першого заступника Павла Демчини.

"Кримінальне провадження розслідується НАБУ, і слідчий чи детектив НАБУ будуть приймати рішення про відсторонення чи не відсторонення", – сказав він журналістам у п'ятницю, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Свою позицію Грицак означив так: "Якщо до нього (Демчини) є питання, він сам, за власною ініціативою звернувся в НАБУ й попросив перевірити цю інформацію (щодо декларацій) у рамках кримінального провадження".

"І треба віддати належне, що він не сховався, а сказав: "будь ласка, перевіряйте мене". Якщо в процесі перевірки щось буде знайдено, то він буде нести відповідальність, як і всі люди", – заявив Грицак.

Як відомо, НАБУ розслідує можливе незаконне збагачення Демчини.

Спершу "Слідствр.Інфо" повідомило, що перший заступник глави СБУ Павло Демчина, який очолює Головне управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю, офіційно мешкає у відомчому гуртожитку СБУ, хоча його дружина Ольга Воловчук мешкає у розкішному заміському маєтку і володіє елітними автівками

Після цього в СБУ заявили, що Демчина заперечує цю інформацію і сам звернувся до НАБУ з проханням перевірити такі повідомлення.

Демчину називають "смотрящім" за СБУ від першого заступника голови парламентської фракції БПП Ігоря Кононенка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News