США запевняють, що Крим і Донбас не стануть предметом торгу – МЗС

П'ятниця, 17 березня 2017, 14:24

В ході візиту до США міністр закордонних справ України Павло Клімкін отримав запевнення, що Крим і Донбас не стануть предметом торгу Вашингтона і Москви, санкції проти Росії збережуться.

Про це на брифінгу 17 березня повідомила журналістам речник МЗС Мар'яна Беца, передає "Інтерфакс-Україна".

"Були отримані чіткі запевнення і чіткі гарантії американської сторони в тому, що Крим і Донбас не є предметом обміну, не є предметом торгу, а санкції залишаться чинними, поки Крим і Донбас не буде деокуповано", – сказала вона.

За словами Беци, представники США запевнили главу українського зовнішньополітичного відомства, що санкції є важливим інструментом в боротьбі з агресією і деокупацією української території.

Як відомо, міністр закордонних справ Павло Клімкін 6-7 березня відвідав США з робочим візитом. Він провів зустрічі з держсекретарем США Рексом Тіллерсоном, представниками Адміністрації та Конгресу США.

Як повідомлялося, 14 березня час зустрічі з міністром закордонних і європейських справ Люксембургу Жаном Ассельборном президент України Петро Порошенко висловлював побоювання розробки сценаріїв анексії Донбасу.

"Є, на жаль, інші сценарії, які розробляються не в Україні і не в Європейському Союзі. Вони полягають у тому, щоб відрізати ці території, закрити кордони вздовж лінії зіткнення, подарувати ці території агресору", – відзначав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування