Bellingcat: Біля Алчевська - десятки одиниць важкої техніки бойовиків

Субота, 18 березня 2017, 15:08
Bellingcat: Біля Алчевська - десятки одиниць важкої техніки бойовиків

Поблизу н.п. Бугаївка, що розташоване біля Алчевська та у 40 км від Луганська, наразі розміщено десятки одиниць важкої військової техніки бойовиків.

Такого висновку дійшли розслідувачі міжнародної група Bellingcat, які проаналізували фото бронетехніки, розміщені у Twitter'і 16 березня. 

За твердженням користувача, який розмістив фото, озброєння розміщено саме біля Бугаївки.  За оцінкою Bellingcat, понад 30 одиниць виявленої техніки - танки, ще близько 20 - ймовірно, гаубиці D30.

Спираючись на дані супутникових знімків, розслідувачі припускають, що влітку 2015 року у Бугаївці було створено навчальний військовий центр бойовиків. Також з 2015 року дотепер спостерігачі ОБСЄ повідомляють про наявність військової техніки у цьому районі. 

"4 червня 2015 року на площі не видно жодних ознак (техніки). 20 липня 2015 року сліди, що вказують на інтенсивне використання та наявність військової техніки у новостворених таборах, вже помітні. Уже в липні 2015 року на об'єкті були помітні танки та гаубиці", - зазначають розслідувачі. 

 
 

У Bellingcat зазначають, що підтвердити розташування техніки, яка зображена на фото у Твіттері, саме біля Бугаївки можливості немає через відсутність геолокації на фото, але наявність танків в районі населеного пункту документується найостаннішими супутниковими знімками від 15 березня 2017 року.

"Отже, це може вважатися підтвердженим. Також можливо, що у цей день на цьому об'єкті були розташовані гаубиці", - зазначили у Bellingcat. 

Бугаївка розташована в межах узгодженої Мінську домовленостями лінії відводу озброєнь.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування