Гройсман розкритикував Садового, який "за 11 років не впорався зі сміттям"

Вівторок, 21 березня 2017, 14:08

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман вважає, що у мера Львова Андрій Садового є усі необхідні умови для створення полігону для сміття.

Про це він сказав під час засідання асоціації міст.

"Мені дуже болить, що 11 років із того часу, як ми прийшли міськими головами, ви не вирішили цю проблему", - сказав він звернувшись до мера Львова Андрія Садового.

Гройсман розповів, що мав таку ж проблему у Вінниці, проте вирішив її.

"Мені ніхто не допомагав і центральна влада не дала мені жодної копійки. Ми зробили рекультивацію полігону, ми забрали фільтрат, ми створили біогазові станцію… Сьогодні на центральному полігоні виробляється електроенергія", - сказав він.

Водночас Гройсман попросив мерів інших міст допомогти Львову.

"Я за те, щоб кожен з вас підтримав мера Львова і допоміг вирішити цю проблему. В мене немає інших рекомендацій з цього приводу. Але я точно знаю, що кожен з цих присутніх запитає вас, Андрій Іванович, а скільки ви будете возити мені сміття, місяць чи півроку? Кожен з присутніх переживає за своїх мешканців, що вони йому скажуть", - сказав Гройсман.

Він попросив Садового налагодити зв'язок із районною владою.

"Говоріть із сільськими громадами, із районними радами, щоб ви могли домовитися розмістити сучасний полігон, сучасний переробний комплекс і дайте цим людям (мерам –ред.) якесь бачення, як ви це будете робити, на скільки це період часу, їм треба це розуміти. З мого боку ви маєте повністю підтримку", - сказав Гройсман.

Він додав, що бюджету розвитку Львова у 1,8 млрд гривень достатньо, "щоб створити полігон, щоб створити рекультивацію, щоб навести там порядок, навіть на Грибовицькому сміттєзвалищі".  

Як відомо, 30 травня 2016 року на Грибовицькому сміттєзвалищі cтався завал, після того, як там виникла пожежа.

Рятувальники знайшли під завалами тіла трьох своїх колег, четвертий зник безвісти.

Після цього експлуатацію звалища призупинили, а львівське сміття почали вивозити в інші міста України. Мешканці цих міст неодноразово висловлювали свій протест проти таких дій.

У прокуратурі повідомили, що сміття горіло не через підпал, а через неналежну експлуатацію полігону.

Садовий заявляв, що через відсутність місця для вивезення сміття, у Львові склалися передумови для виникнення надзвичайної екологічної ситуації.

Більше за темою читайте у статті "Замкнене коло львівського сміття".

Як писала УП, Адміністрація президента розіслала темники депутатам БПП, які стосуються, зокрема, законопроекту президента про подвійне громадянство, діяльності російських банків в Україні та блокади Донбасу.

У них дається вказівка критикувати Садового і хвалити Порошенка за закон.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування