Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Члени ПАРЄ зажадали від Аграмунта пояснень

Середа, 22 березня 2017, 14:35

Група Європейських консерваторів в ПАРЄ звернулась до президента Асамблеї Педро Аграмунта з вимогою роз'яснити ситуацію з його візитом до Сирії.

Про це повідомив у Facebook народний депутат, член української делегації в ПАРЄ Олексій Гончаренко.

"Ми (українська делегація та інші небайдужі члени ПАРЄ) не залишимо цю подію без реакції", - підкреслив він.

У той же час колега Гончаренка по делегації у Парламентській Асамблеї Ради Європи Володимир Ар'єв написав у Facebook, що разом з Аграмунтом до Сирії прилетів голова комітету ПАРЄ з юридичних питань і прав людини Алан Дестекс.

"Він на запрошення російських депутатів, які під санкціями за анексію Криму, разом з президентом ПАРЄ прилетів в Сирію зустрітися з сирійськими військовими і з Ассадом, які втопили свою країну в крові. А фото під прапорами країни-терориста і портретами кривавого диктатора, напевно, має символізувати неабияку відданість законності і правам людини", - зазначив він.

Алан Дестекс (на фото в центрі, у профіль)
Алан Дестекс (на фото в центрі, у профіль)

З приводу цього візиту на своїй сторінці у Facebook висловилася і перший заступник голови Верховної Раді Ірина Геращенко.

Вона наголосила, що попри всі заклики української делегації і відповідні резолюції ПАРЄ з вимогою до РФ звільнити українських політв'язнів, Аграмунт жодного разу не висловив бажання і не зробив жодного кроку, аби відвідати українців в російських тюрмах і сприяти їх звільненню.

"Він не згадує у своїх публічних виступах Крим і Донбас, бо ж мир на цих окупованих територіях було вкрадено його друзями з РФ", - зазначила вона.

20 березня російський "Первый канал" повідомив, що у сирійський Дамаск прибула делегація депутатів ПАРЄ та Держдуми Росії на чолі з головою Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунтом. Хоча, як відомо, Аграмунт не був уповноважений Асамблеєю чи її органами на здійснення такого візиту.

Геращенко закликала направити листа в ПАРЄ з вимогою дати пояснення, чому президент Асамблеї полетів до Сирії разом із делегацією російської Держдуми.

Також своє невдоволення висловив постійний представник України в Раді Європи Дмитро Кулеба. Він заявив, що таким чином Парламентська Асамблея знищує свій єдиний справжній актив - моральний авторитет.

За словами Ар'єва, делегати ПАРЄ засудили візит Аграмунта з російськими депутатами в Сирію.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування