Пономарьов: убитий Вороненков був небезпечний для корупціонерів РФ

Четвер, 23 березня 2017, 12:36

Екс-депутат Державної думи Російської Федерації Ілля Пономарьов, який проживає у Києві, збирався зустрітися з колегою Денисом Вороненковим, якого вбили.  

"Він ішов на зустріч зі мною. Я був неподалік… Це сталося об 11:25, за словами правоохоронців", – сказав Пономарів у коментарі "Дождю".

"Охоронець із міліції – йому була виділена державна охорона, тому що передбачалося, що можуть бути замахи з боку російських спецслужб – охоронець встиг нібито поранити одного з нападників", – додав політик.

Пономарьов уточнив, що це сталося  в центрі Києва на розі "Прем'єр Паласу" – "одного з готелів, які, до речі, досі належить відомому російському вже колишньому депутату Олександру Бабакову".

"З Денисом я розмовляв буквально за 5 хвилин до всього цього. Ми хотіли зустрітися трохи пізніше – але ось він переніс зустріч на раніше й ми розминулися буквально на 5 хвилин, на жаль", – сказав він.

"Я бачив тіло Дениса, що лежав на перехресті. Спочатку не могли зрозуміти, хто це, і я був спершу не впевнений, що це він, але от підтвердили, що це справді він", – додав Пономарьов.

Він підтвердив, що була стрілянина, але "не відомо, скільки було пострілів".

"Я зараз чекаю головного військового прокурора України, з яким ми взаємодіємо у справі Януковича, де Денис був дуже важливим свідком і допомагав довести факт державної зради Януковича", – сказав Пономарьов.  

На місці події зараз багато поліції й медиків, туди вирушило все правоохоронне керівництво України, повідомив політик.

Пономарьов зазначив, що в Росії перехід Вороненкова на українську сторону "був неоднозначно сприйнятий навіть в опозиційному середовищі, і деякі лідери опозиції його називали шахраєм".

"Я говорив, що він (Вороненков) – не шахрай, а дуже небезпечна для правоохоронців російських корумпованих людина, яка реально займалася розслідуваннями, у якої була дуже велика кількість інформації про контрабандні потоки, які ведуться в Росії, – і, звісно, він був дуже цінним надбанням для України", – заявив Пономарьов.

"Він боявся за своє життя, тому погодився на державну охорону – але, як бачимо, і вона не допомогла", – констатував він.

До дружини Вороненкова Марії Максакової Пономарьов додзвониться не зміг після убивства. Він додав, що у Вороненкова й Моксакової – маленька дитина, "грудна ще" (у квітні сину екс-депутатів Дерджуми, які виїхали з Росії, буде 1 рік).

Пономарьов обідав із ними у вихідні: "У них обох була купа планів".

"Денис планував робити центр розслідувань – саме з міжнародного відмивання коштів російськими спецслужбами й правоохоронцями. Маша збирається співати в Київській опері. У неї скоро буде перший концерт – наприкінці цього місяця. Усе це жахливо", – сказав він.

Пономарьов також дає свідчення.

Вороненков у грудні 2016 року отримав громадянство України. У Росії проти нього було порушено справу за статтею про шахрайство.

В Україні Вороненков устиг дати свідчення у справі проти екс-президента України Віктора Януковича, який переховується від українських правоохоронців у Росії.

Читайте також: Довідка: Хто такий Вороненков і що він робив в Україні

Олена Рощенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...