МВС: У вбивці Вороненкова могли бути спільники

Четвер, 23 березня 2017, 14:37

У вбивці екс-депутата Державної думи Російської Федерації Дениса Вороненкова могли бути спільники, які допомагали йому у вчиненні злочину.

Про це заявив речник МВС Артем Шевченко журналістам у четвер, повідомляє Укрінформ

"Стрілець був один, але з великою часткою ймовірності у нього були спільники. Не можемо сказати скільки, але були особи, які допомагали йому у вчиненні злочину", - зазначив Шевченко.

Він додав, що в лікарні перебуває як кілер, так і охоронець загиблого Вороненкова.

"Я не можу вам назвати структуру, яку представляв охоронець Вороненкова, з міркувань слідства. І пропоную вам почекати більш детального роз'яснення від прокуратури. Але це був і є фаховий охоронець, який виконав свою роботу і зробив усе, щоб припинити цей злочин і по суті поранити стрільця", - підкреслив речник МВС.

Як відомо, кілер, який убив екс-депутата Держдуми Дениса Вороненкова, перебуває в критичному стані.  За словами генпрокурора Луценка, кілера підвозила машина Daewoo, зараз відслідковують її пересування.

У четвер, 23 березня, у центрі Києва при вході в готель Прем’єр Палас розстріляли колишнього депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова. Він ішов на зустріч із ще одним колишнім депутатом Держдуми Іллею Пономарьовим.

Нападник вистрілив у Вороненкова та його охоронця, охоронець встиг у відповідь вистрілити у кіллера. І охоронець, і кіллер поранені, перебувають у лікарні.

Вороненков був свідком ГПУ у справі про зраду екс-президента Віктора Януковича.

Вороненков восени 2016 року виїхав із Росії, а в грудні автоматично отримавукраїнське громадянство, оскільки має українське коріння.

Він розповідав, що помічник президента РФ Владислав Сурков був проти анексії Криму, а депутатів змушували голосувати за анексію.

Сам Вороненков також голосував за анексію Криму, проте заявляв, що його не було в залі під час голосування, а проголосувала його картка.

Українська правда

 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...