Порошенко: СБУ має допомогти розкрити вбивства Вороненкова й Шеремета

П'ятниця, 24 березня 2017, 11:02

Президент Петро Порошенко вважає справою честі для правоохоронців розслідування вбивства екс-депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова й журналіста Павла Шеремета.

Про це він сказав із нагоди 25-річчя Служби безпеки України, передають "Українські новини".

"Справою честі всіх правоохоронних органів України – і Служба має підставити своє плече й допомогти – є розкриття вчорашнього вбивства, коли біля "Прем'єр-Паласу" був убитий колишній депутат Держдуми Росії, головний свідок у справі Януковича, і розкрити вбивство журналіста Павла Шеремета", – сказав Порошенко.

Президент також закликав контррозвідку разом з військовою прокуратурою розслідувати "учорашню диверсію в Харківській області", де пожежа з детонацією боєприпасів почалася близько 3:00 23 березня на складі ракетно-артилерійського озброєння в Балаклії.

Як відомо,23 березня  близько 12:00 Дениса Вороненкова застрелили біля готелю "Прем'єр Палас" у центрі Києва.

У лютому Луценко заявляв, що Янукович у 2014 році направив у Росію 2 листи із проханням увести війська в Україну: Президенту Росії Володимиру Путіну й Державній Думі.

За словами Луценка, Вороненков і екс-депутат Держдуми Росії Ілля Пономарьов були свідками у цій справі.

Журналіст Павло Шеремет загинув у центрі Києва 20 липня 2016 року у результаті підриву автомобіля, у якому він їхав. Ні виконавців, ні замовників цього теракту не знайдено.

Вороненков загинув на тротуарі на перетині бульвару Тараса Шевченка й вулиці Пушкінської, а Шеремет за кілометр від того місця – на перетині вулиць Богдана Хмельницького та Івана Франка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування