Заступниці Кернеса повідомили про підозру

П'ятниця, 24 березня 2017, 11:47

Слідчі повідомили про підозру заступниці міського голови Харкова з питань містобудування, архітектури та земельних відносин Тетяні Овінніковій, а також 4 членам кооперативів.

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури 24 березня, не називаючи імен.

Досудове розслідування вели за фактом зловживань службовим становищем службовими особами Харківської міської ради під час погодження та прийняття рішень щодо видачі обслуговуючим кооперативам земельних ділянок для будівництва об’єктів нерухомості.

Заступнику мера повідомили про підозру в шахрайстві (ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 190 ККУ) і  зловживанні владою чи службовим становищем (ч. 2 ст. 364 КК), чотирьох членів кооперативів з обслуговування також підозрюють у шахрайстві (ч. 3 й 5 ст. 27, ч. 4 ст. 190 КК).

Заступниці Кернеса повідомили про підозру
Заступниці Кернеса повідомили про підозру
ГПУ

За даним слідчих, заступниця мера, порушуючи законодавство й регламент міськради, "впродовж 2008-2009 років без попереднього розгляду та погодження на постійних комісіях та у підпорядкованих їм структурних підрозділах виконавчого комітету, погодила та сприяла винесенню на сесію міської ради питань щодо безоплатного надання у власність обслуговуючим кооперативам земельних ділянок нібито для будівництва багатоквартирних будинків з метою покращення житлових умов їхніх членів".

При цьому вона діяла за змовою і в інтересах "засновників та членів обслуговуючих кооперативів, створених без мети здійснення своєї статутної діяльності, та кінцевих вигодонабувачів – осіб наближених до високопосадовців Харківської міської ради", вважають слідчі.

"Внаслідок протиправних дій та пособництва у вчиненні шахрайства зазначеної службової особи, члени обслуговуючих кооперативів шляхом обману отримали у власність земельні ділянки, розташовані на території м. Харкова загальною площею понад 25 га, вартістю понад 128 млн грн.", – заявляє ГПУ.

Вирішують питання щодо тримання під вартою посадової особи. На сайті міськради Харкова заступником міського голови з питань містобудування, архітектури та земельних відносин значиться Тетяна Іванівна Овіннікова.

Для одного з керівників обслуговуючих кооперативів суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю сплатити заставу у розмірі 2,4 млн грн..

Стосовно ще однієї особи вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Ще одну особу оголошено у розшук.

Досудове розслідування триває.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування