ГПУ повідомила про підозру ще одному російському генералу – розшукує

Середа, 29 березня 2017, 11:01

Головна військова прокуратура України повідомила про підозру російському генерал-майору Роману Шадріну у веденні агресивної війни й жорстокому поводженні з цивільним населенням.

Також йому інкримінують участь у терористичній організації, повідомляє Генеральна прокуратура України.

За даними слідчих, "Шадрін у період із жовтня 2014 року по серпень 2015 року, діючи за попередньою змовою з іншими представниками влади та службовими особами Збройних сил Російської Федерації, перебуваючи на посаді так званого заступника міністра "Міністерства державної безпеки" терористичної організації "ЛНР", брав участь у веденні агресивної війни проти України".

"Зокрема, шляхом віддання наказів учасникам терористичної організації "ЛНР", які знаходилися у його підпорядкуванні, він організовував артилерійські обстріли позицій Збройних сил України та інших військових формувань, які залучені до проведення антитерористичної операції на території Луганської області", – уточнює ГПУ.

"Крім того, всупереч вимогам міжнародного гуманітарного права Шадрін організував викрадення цивільних осіб, у тому числі громадян Російської Федерації, їх подальше незаконне ув'язнення, застосування фізичного насильства та іншого жорстокого поводження з ними", – наголошує відомство.

Роман Шадрін
Роман Шадрін

Відтак, в Україні Шадріну інкримінують ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації), ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 (ведення агресивної війни), ч.1 ст. 438 (відання наказів про вчинення жорстокого поводження з цивільним населенням) Кримінального кодексу.

Генерал-майора оголошено у розшук.

Готується клопотання про надання дозволу на затримання Шадріна з метою приводу для участі в розгляді клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування