Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Насірова забрали з кардіології і повезли на суд

Субота, 4 березня 2017, 17:01
Насірова забрали з кардіології і повезли на суд

Судове засідання щодо обрання запобіжного заходу голові ДФС Роману Насірову призначено на 19:00 4 березня.

Про це повідомили у САП.

"Засідання Солом'янського райсуду Києва щодо обрання запобіжного заходу голові ДФС призначено на 19:00. Слідчий суддя розгляне клопотання детективів НАБУ погоджене з прокурорами САП щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", - йдеться у повідомленні. 

Станом на 18:08 відстороненого на час розслідування главу ДФС вивезли з кардіоцентру, куди його транспортували з "Феофанії" для дообстеження та висновків лікарів щодо його можливості брати участь у судовому засіданні. 

Глава ДФС перебував на ношах, його помістили у карету "швидкої". На місці перебували співробітники НАБУ, родичі Насірова, його адвокати та преса.

Станом на 18:27 глава ДФС вже перебував у приміщенні Солом'янського райсуду (який тимчасово працює на вул. Смірнова-Ласточкіна).

 

Як відомо, раніше адвокат глави ДФС Олександр Лисак заявив, що в Інституті кардіології ім. Стражеска не змогли надати висновок щодо стану і діагнозу його підзахисного, оскільки його привезли без медичної документації з лікарні "Феофанія". 

"Комісія дійшла висновку, що встановити діагноз неможливо, оскільки відсутні документи з закладу, де він перебував", - сказав Лисак після завершення медичного огляду в Інституті кардіології.

Лисак також заявив, що медичний огляд в Інституті кардіології не передбачений процесуальними документами.

Згідно з висновком комісії, який надрукований нерозбірливо,  "уточнення діагнозу не вбачається за можливе". 

4 березня відстороненого на час розслідування главу ДФС Романа Насірова вивезли на кареті "швидкої" з лікарні "Феофанія" у присутності представників НАБУ, мету та місце транспортування не повідомили.

У НАБУ повідомили, що Насірова транспортують до іншого медичного закладу, щоб дізнатися про об'єктивний стан його здоров'я, після чого буде вирішено питання про його участь у судовому засіданні персонально чи  за допомогою скайп-зв'язку. 

Згодом стало відомо, що Насірова доправили до Інституту кардіології, але там  кілька нардепів не давали представникам НАБУ відправити його на обстеження. Зокрема, на місці перебували нардепи від БПП, зокрема Гліб Загорій, Валерій Давиденко та Олександр Третьяков. 

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив 4 березня, що запобіжний захід Насірову має бути обрано у суботу чи неділю, та САП вживатиме усіх передбачених законом заходів для забезпечення проведення судового засідання. 

"Однак ми маємо уникнути звинувачень сторони захисту в тому, що слідчі чи процесуальні дії погіршують стан здоров’я підозрюваного", - додав Холодницький. 

При цьому жодних коментарів НАБУ чи САП щодо закидів адвокатів Насірова про процесуальні порушення під час його транспортування з "Феофанії" протягом суботи не було. 

Сам Насіров вранці 4 березня заявив, що "нічого не імітує" та має намір з часом піти до суду і особисто взяти участь в засіданні, на якому розглядатиметься запобіжний захід щодо нього. 

В ніч на 3 березня детективи НАБУ вручили голові ДФС Роману Насірову повідомлення про підозру. Він підозрюється у вчиненні злочину передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України - "зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки".

За даними САП, дії Насірова завдали державі збитків у розмірі близько 2 млрд гривень. Кабмін відсторонив Насірова від посади на час розслідування. САП планує просити суд про утримання Насірова під вартою й відсторонення його від посади голови Фіскальної служби.

3 березня ЗМІ повідомили, що стан Насірова погіршився, йому роблять операцію.

Видання DT.UA, з посиланням на джерела, повідомляло, що стан здоров'я Насірова оцінюється, як "середньо важкий", в тому числі у зв'язку з депресією очільника ДФС, але дозволяє транспортувати його до суду для обрання запобіжного заходу.

Також зазначалося, що детективи НАБУ отримали у "Феофанії" лікарську довідку щодо стану здоров'я Насірова, в якій не підтверджено попередній діагноз "інфаркт".

Читайте також: "Залягти на дно" в Феофанію. Як (за що) Насірову підозру вручали".  

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування