Персонал Донецької фільтрувальної станції евакуювали

Неділя, 5 березня 2017, 20:51

Персонал Донецької фільтрувальної станції, яку було знеструмлено внаслідок пошкодження ЛЕП біля Авдіївки, евакуювали.

Про це повідомила українська сторона СЦКК у неділю ввечері.

"Збройними Силами України невідкладно вжито вичерпних заходів щодо надання гарантій безпеки для життя і здоров’я співробітників товариства з обмеженою відповідальністю "ДТЕК Високовольтні мережі" для обстеження та проведення аварійно-відновлювальних робіт. Також о 17.45 було заведено режим тиші та здійснено евакуацію персоналу Донецької фільтрувальної станції", - йдеться в повідомленні.

В СЦКК також повідомили, що протягом 5 березня, незважаючи на домовленості в рамках Тристоронньої контактної групи та зобов’язання про встановлення режиму тиші в районі ДФС, бойовики випустили по околицях Авдіївки, позиціях ЗСУ та ключових об'єктах інфраструктури 27 снарядів калібру 125 мм, 23 міни калібру 120 мм та 49 мін калібру 82 мм.

В результаті о 16.45 було пошкоджено лінію електропередач "Макіївка-Авдіївський коксохімічний завод", що залишило місто без електропостачання. Крім того, зупинено роботу Донецької фільтрувальної станції, функціонування якої було відновлено лише 36 годин тому та яка забезпечує питною водою більше 600 тисяч мирного населення населених пунктів Авдіївка, Ясинувата та Донецьк.

Раніше у МінТОТ повідомляли, що за інформацією КП "Компанія "Вода Донбасу", по ДФС обстрілів увечері 5 березня не було, частина робітників перебували на станції.

"Для відновлення електропостачання в Авдіївці та на ДФС енергетики вранці 6 березня подадуть заявку в СЦКК з метою отримання гарантій безпеки", - повідомили у МінТОТ.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування