Вороненкова допитували щодо злочинів під час Євромайдану - ГПУ

Субота, 1 квітня 2017, 20:58

Екс-депутата російської Держдуми Дениса Вороненкова, крім розслідування справи щодо колишнього президента Віктора Януковича, також допитали у справі про злочини під час Євромайдану.

Про це в ефірі каналу "112 Україна" повідомив начальник Департаменту спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк.

За його словами, в рамках "справи Євромайдану" Вороненкова допитували один раз.

"Так, він дійсно був викликаний для допиту також і щодо злочинів, скоєних під час протестних акцій, що стосується діяльності в цей період часу злочинної організації, факт якої ми розслідуємо. Слідчі дійсно брали у нього свідчення, які стосуються погляду державного чиновника з того боку, як розвивалися події щодо підтримки РФ колишніх високопоставлених осіб і зокрема вже розвитку подій після Майдану, щодо з'їзду, що не відбувся після 22 лютого в Харкові, ці свідчення є в наших матеріалах", - розповів Горбатюк.

Як відомо, Денис Вороненков переїхав із родиною із Росії до України й у грудні 2016 року отримав громадянство України. Він дав свідчення у справі проти екс-президента України Віктора Януковича про державну зраду.

У Росії Вороненкова оголосили у розшук, звинувачуючи в шахрайстві. Захист колишнього депутата Держдуми за 10 днів до його вбивства повідомивправоохоронним органам Росії його адресу в Києві.

23 березня 2017 року Вороненкова застрелили у центрі Києва біля готелю "Прем’єр Палас". Охоронець колишнього російського депутата, який також отримав поранення, встиг поранити нападника – і той згодом помер у лікарні.

За даними українських правоохоронців, Вороненкова застрелив 28-річний громадянин України Павло Паршов, який служив у Нацгвардії і виконував завдання російських спецслужб.

СБУ перевіряє, чи причетний вбивця Вороненкова до ФСБ.

Українська влада попередньо підозрює руку Москви у вбивстві Вороненкова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News