Консул готовий допомогти українцям із затонулого під Керчю судна

Середа, 19 квітня 2017, 11:25

Український консул готовий виїхати в район Таманського півострова для надання консульської допомоги українцям, які працювали на затонулому судні "Герої Арсеналу".

Про це повідомив "Українській правді" начальник управління консульського забезпечення Департаменту консульської служби МЗС Василь Кирилич.

Він підтвердив із посиланням на генконсульство у Ростові-на-Дону, що в акваторії Керченської затоки затонуло судно з 9 українцями на борту.

"Тривають рятувальні роботи. Консульство з ранку на зв’язку, взаємодіє з Краснодарським управлінням МНС Росії", – сказав Кирилич.

"Генконсульство моніторить ситуацію, консул готовий виїхати в район Таманського півострова для надання консульської допомоги постраждалим", – заявив він.

Щодо врятованого моряка, який, за даними російського МНС, є українцем, у Кирилича поки інформації немає.

В середу під ранок судно "Герої Арсеналу" , яке пливло з Азова до Туреччини з зерном, зазнало кораблетрощі. Сигнал лиха від капітана суховантажу надійшов близько 03:54.

За попередніми даними, суховантаж повністю пішов під воду за приблизно 27 км від узбережжя Криму в районі Керченської переправи. На борту було 12 осіб.

З води витягли моториста судна, громадянина України, він отримав переохолодження, Ще 4-х осіб бачили у воді, але витягнути не могли через хвилі.

Олена Рощенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування