Корчак: Лише коли Гройсман починає говорити, відбуваються збої у реєстрі

Середа, 5 квітня 2017, 14:42
Корчак: Лише коли Гройсман починає говорити, відбуваються збої у реєстрі
УНІАН

Голова НАЗК Наталя Корчак заявляє, що збої в системи електронного декларування відбуваються одночасно із заявами прем'єра Володимира Гройсмана.

Про це вона заявила на засіданні ВР в середу вже після своєї доповіді перед депутатами і їхнього   обговорення роботи НАЗК.

"Немає значення, буду я зараз головою, чи не буду головою. Від цього реєстр гірше чи краще працювати не буде. Але зверну увагу, що лише тоді, коли прем'єр починає про щось говорити, буквально відбуваються системні збої у функціонуванні цього реєстру ", - заявила вона.

При цьому Корчак висловилась за удосконалення управлінської складової діяльності НАЗК і внесення змін до закону про запобігання корупції.

"НАЗК має бути перевірене рахунковою палатою. Розуміючи, як відбувається заміна членів Рахункової палати, я розумію, що може бути елемент заангажованості при оцінці нашої діяльності", - зазначила Корчак.

"Я не виправдовуюсь і не знімаю з себе відповідальність. За кожну копійку я відповім", - пообіцяла Корчак.

Як повідомлялося, під час звіту в парламенті 5 квітня голова Національного агентства з запобігання корупції Наталія Корчак відкинула звинувачення на свою адресу та підтвердила, що не збирається йти у відставку без проведення незалежного аудиту діяльності її відомства.

Раніше повідомлялося, що Національне агентство з питань запобігання корупції визнало збій в роботі реєстру поважною причиною несвоєчасне поданнядекларації чиновниками.

Кінцевий термін подачі електронних декларацій спливав 1 квітня, однак кілька днів до цього реєстр працював зі значними перебоями. 

29 березня прем'єр Володимир Гройсман закликав членів Національного агентства з питань запобігання корупції подати у відставку через неполадки із системою подачі електронних декларацій.

У свою чергу голова НАЗК Наталія Корчак у відповідь на ці заклики заявила, що не збирається йти у відставку.

Також Корчак заявила, що агентство має намір подати в суд на державне підприємство "Українські спеціальні системи" за неякісне виконання обов'язків системного адміністратора системи електронних декларацій.

Оксана Коваленко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування