Геращенко: екологічна ситуація на Донбасі вибухонебезпечна

Неділя, 25 червня 2017, 12:28

Представник України в робочій підгрупі з гуманітарних питань ТКГ з врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко вважає екологічні проблеми Донбасу найважливішим питанням після безпеки і гуманітарної складової.

Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook, назвавши екологічну ситуацію на Донбасі вибухонебезпечною.

"Ця проблема потребує сьогодні посиленої уваги на найвищому рівні, інакше може бути біда, яка накриє не лише постраждалий від війни регіон, а набагато більшу за площею територію", - вважає Геращенко.

За її словами, критичною залишається ситуація з шахтами на окупованих територіях.

"7 з них повністю зруйновані і не можуть бути відновлені. На окупованих територіях знаходиться 115 українських шахт, на деяких вкрадено і вивезено обладнання, деякі підтоплені до критичної межі і там потрібно негайно відкачати воду, інакше відбудеться непоправне: зсуви, забруднення ґрунтових вод, річок", - написала Геращенко.

Вона додала, що німецькі експерти готові негайно виїхати на місце біди і надати допомогу, але бойовики не пускають зарубіжних експертів на ці об'єкти.

"Критичною є ситуація з ДФС, а в останні тижні почали обстрілювати основну насосну станцію і це загрожує тим, що 600 тисяч громадян по обидві сторони лінії зіткнення влітку можуть залишитися без води", - додала також Геращенко.

Вона розповіла, що після обстрілу робітники відмовляють виїжджати на ремонт насосної станції.

"Кілька днів тому, після обстрілів, на пошкоджену ділянку виїхали ремонтні бригади, аби полагодити насосну станцію і відновити водопостачання десяткам тисяч людей. Так от, цю ремонтну бригаду було обстріляно, люди не встигли добігти до сховища, вони впали прямо на землю, й дивом ніхто не загинув. Тепер робітники просто відмовляються виїжджати на ремонт!", - зазначила вона.

Також критичною, на думку Геращенко, є ситуація з Авдіївським коксохімічним заводом, де потрібно провести ремонт системи водопостачання в районі Ясинуватої.

"Техногенною катастрофою може закінчитися ситуація з переповненими резервуарами підприємства "Інкор", для ремонтних робіт потрібно хоча б 5 днів тиші, яких не дають!", - додала вона.

Як повідомлялося, українська сторона СЦКК заявила, що місту Торецьк Донецької області загрожує техногенна катастрофа через затоплення двох непрацюючих шахт.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
15:27
Цього року планується запустити залізничний маршрут з Києва до Кошице
15:27
РФ створює нову адмінеліту на окупованих територіях України – розвідка Британії
Усі новини...