АП: законопроект про реінтеграцію Донбасу практично готовий

Вівторок, 26 вересня 2017, 17:32

Заступник голови Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв запевняє, що законопроект про реінтеграцію окремих районів Донбасу є "практично готовим".

Про це він заявив в ефірі "Радіо Свобода".

"Законопроект практично готовий, ми провели консультації з ключовими партнерами, тому для них це не є сюрпризом. Цей проект є важливим в контексті можливого розгортання миротворчої місії на Донбасі – оскільки ми не хочемо, щоб Росія брала участь у цих миротворчих операціях. Ми повинні на законодавчому рівні закріпити цей процес", – сказав Єлісєєв.

Він зазначив, що законопроект відповідає зобов’язанням України згідно з Мінськими угодами і це сприятиме політико-дипломатичному врегулюванню ситуації на Донбасі.

Також Єлісєєв додав, що, на його думку, документ "має бути представлений і в парламенті і якомога швидше проголосований". Але при цьому він не уточнив, коли цей законопроект можуть подати на розгляд до Верховної Ради.

Раніше народний депутат Ірина Луценко заявила про те, що закон про реінтеграцію Донбасу майже готовий і залишилося вирішити питання введення в регіон миротворчої місії.

Законопроект буде внесений до Верховної Ради після того, як його схвалить Рада національної безпеки і оборони.

Як відомо, законопроект про реінтеграцію Донбасу має визначити, коли та яким чином Україна наблизить час повернення окупованих Росією частин Донецької та луганської областей.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...