Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Конкурс до ВСУ: Вища рада обіцяє врахувати висновки Громадської ради

Вівторок, 26 вересня 2017, 21:30

Члени Вищої ради правосуддя на засіданні стосовно кандидатів до Верховного суду розглядали всі надані матеріали, в тому числі висновки та інформацію від Громадської ради доброчесності.

Про це "Українській правді" повідомили в прес-службі ВРП.

"Голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк неодноразово наголошував, що вся інформація, надана Громадською радою доброчесності, взята до уваги", – розповіли в прес-службі.

У ВРП пояснили, що рішення, прийняті Вищою кваліфікаційною комісією суддів, впливовіші за рішення ГРД, але під час засідання члени Вищої ради ставили запитання до кандидатів з урахуванням інформації від Громадської ради.

Прес-секретар Вищої ради також нагадала, що з 14 по 25 вересня цього року тривало засідання, під час якого ВРП розглядала всіх 120 кандидатів, визначених Вищою кваліфікаційною комісією суддів.

"Наразі члени Вищої ради перебувають у нарадчій кімнаті. Рішення буде оголошено найближчим часом," – зазначили в прес-службі.

Раніше представник Громадської ради доброчесності Роман Маселко заявив, що мінімум 30 переможців конкурсу до Верховного суду не відповідають критеріям доброчесності.

Зокрема, він нагадав, що серед кандидатів є судді В'ячеслав Наставний і Сергій Слинько, котрі розглядали навесні 2013 року справу про притягнення до кримінальної відповідальності нинішнього генерального прокурора України Юрія Луценка, яку було оцінено як політичне переслідування.

Ще одним прикладом, на думку Маселко, є суддя Олександр Золотников, який під час Майдану своїм рішенням заборонив мирні зібрання у всій центральній частині Одеси.

Конкурс у новий Верховний Суд почався 7 листопада 2016 року.

27 липня 2017 року Вища кваліфікаційна комісія суддів визначила переможців конкурсу на 120 посад суддів нового Верховного Суду.

Вища рада правосуддя заявила, що оголосить рішення не раніше 25 вересня.

Кандидатури переможців після розгляду ВРП передадуть на затвердження Порошенку.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування