Активісти назвали депутатів-прогульників вересня

Середа, 27 вересня 2017, 15:26

У вересні депутати взяли участь лише в одній чверті всіх голосувань, найгірше ходили на роботу позафракційні та депутати групи "Відродження".

Про це йдеться в дослідженні руху "Чесно".

У вересні Верховна Рада працювала у сесійному залі 7 днів, провела 11 засідань, на яких відбулося 933 голосування. За даними офіційного сайту парламенту, 19 депутатів жодного разу не проголосували, серед них семеро були відсутні під час усіх вересневих голосувань:

1 Сергій Клюєв (позафракційний), якого Інтерпол оголосив у міжнародний розшук

2. В’ячеслав Константіновський (позафракційний), який у липні написав заяву про складання депутатського мандату

3. Олександр Онищенко (позафракційний) — нардеп-утікач, який переховується в Лондоні від кримінального переслідування щодо розкрадання майна "Укргазвидобування"

4. Дмитро Ярош (позафракційний), який за всю каденцію Верховної Ради взяв участь лише у 2,8% голосувань.

5. Віталій Чепинога ("Блок Петра Порошенка"), який за всю каденцію Верховної Ради взяв участь лише у 3,1% голосувань.

6. Євген Бакулін ("Опозиційний блок") — фігурант антикорупційних розслідувань

7. Вадим Рабінович ("Опозиційний блок"), який за всю каденцію Верховної Ради взяв участь лише у 1,5% голосувань і зайнятий переважно просуванням партійного проекту "За життя".

 

Троє з цих семи депутатів – Сергій Клюєв, Олександр Онищенко і Євген Бакулін – були відсутні також у липні.

У найбільшій кількості голосувань не брали участь народні обранці від фракцій "Воля народу" (93,1%), "Відродження" (92,5%) та Радикальної партії Ляшка (91,8%), у найменшій – депутати від "Самопомочі" (взяли участь у 60,1% голосувань).

 

Як зазначають активісти, найчастіше депутати не беруть участь у голосуваннях, при цьому перебуваючи у сесійній залі. Зокрема, депутати від Радикальної партії Ляшка пропустили понад 90% голосувань, хоча були відсутніми лише під час 8,8% голосувань. Найбільше голосувань вересня (48,9%) прогуляли позафракційні депутати.

Як відомо, навіть стовідсоткового прогульника відкликати неможливо. Єдине, чим можна покарати "недоторканних", – позбавити частини зарплатні. За дорученням спікера із вересня 2016 року прогульників також час від часу публікують у газеті "Голос України".

Громадський рух "Чесно" ініціював кампанію зі щомісячного оприлюднення списку нардепів-прогульників. Мета кампанії – привернути увагу до однієї з найбільших проблем роботи Верховної Ради – низької відвідуваності засідань народними депутатами та їх неучасті в голосуванні.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування