Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Політики, які відкривали центр "ДНР" у Марселі, вже бували в ОРДЛО – СБУ

Четвер, 28 вересня 2017, 09:58

П'ятеро французьких громадян, які були присутні на церемонії відкриття так званого представництва "ДНР" у Марселі, раніше відвідували окуповані частини Донбасу і Росію.

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України у Facebook.

"Голова центру" Хубер Файяр разом з "однодумцями" Крістіаном Бореллі та Крістіаною Пуйоль прибули до "ДНР" улітку 2017 року через територію Росії. У Москві вони, зокрема, мали зустріч зі зрадницею України Наталією Поклонською... В тимчасово окупованому Донецьку "делегація" підписала угоду щодо відкриття "центру" з так званою в. о. міністра закордонних справ "ДНР" Ніканоровою ", - йдеться у повідомленні

За інформацією української спецслужби, на відкритті так званого представництва "ДНР" також був присутній президент об'єднання "Моя країна Франція" Жак Клостерман, який відвідував ОРДЛО в 2016 році, коли його структура входила до об'єднання "Національний фронт". Перед виборами 2017 року це об’єднання було виключено з коаліції Марін Ле Пен.

П'ятий громадянин Франції, який був присутній на відкритті "представництва "ДНР" - Ксав'є Моро - французький аналітик та військовий експерт. За останній час неодноразово озвучував тези, вигідні кремлівській пропаганді, та організовував публічні заходи за гроші російських спецслужб.

"Після публічної заяви міністра закордонних справ України Павла Клімкіна щодо відкриття у Марселі фейкового "центру "ДНР" французьке МЗС офіційно звернулося до правоохоронних органів країни з закликом перевірити законність відкриття на території Франції представництва терористичної організації", - зазначено в повідомленні СБУ.

Як відомо, так званий "представницький центр ДНР" у Франції зареєстровано в статусі громадського об’єднання згідно із законом 1901 року, що не вимагає попереднього дозволу.

"Європейська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...