Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

РНБО: Зміни системи безпеки пов'язані з російською агресією проти України

Четвер, 28 вересня 2017, 13:29

Реформована концепція системи управління державою в умовах надзвичайного чи воєнного стану, дозволить керувати силами безпеки, оборони та цивільного захисту єдиному об'єднаному органу.

Про це йдеться на сайті Ради національної безпеки і оборони.

Кардинальні зміни безпекової ситуації в РНБО пов'язують з російською агресією проти України та бойовими діями у Донецькій і Луганській областях, які визначили необхідність докорінної інтенсифікації цієї роботи.

У відомстві пояснюють, що у затвердженому документі були оновлені засади та пріоритети державної політики у сфері національної безпеки та оборони під час надзвичайного чи воєнного стану. А також він визначає, які можливості країни є в умовах безпекової ситуації, яка наразі склалася навколо України.

Зазначається, що у випадку надзвичайного чи воєнного стану, концепція дозволить керувати силами безпеки, оборони та цивільного захисту єдиному об'єднаному органу, як це діє в державах-членах НАТО.

"Важливим напрямком забезпечення сфери національної безпеки і оборони є розроблення документів щодо функціонування держави в умовах запровадження надзвичайного і воєнного стану", - повідомляють у прес-службі.

Раніше повідомлялося, що президент Петро Порошенко затвердив концепцію реформування та розвитку системи управління державою в умовах надзвичайного стану і в особливий період.

Контроль за її реалізацією покладено на секретаря РНБО Олександра Турчинова.

Щорічно до 1 лютого уряд має інформувати щодо стану її виконання.

Саму концепцію прес-служба президента не оприлюднює.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...