Пожежа в Калинівці: Продовжується поодинока детонація боєприпасів

Понеділок, 2 жовтня 2017, 09:09

У Вінницькій області біля міста Калинівка немає відкритих осередків горіння, однак спостерігається поодинока детонація боєприпасів.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

"Зведеним піротехнічним загоном ДСНС України (108 чол. та 41 од. тех.) обстежено на наявність вибухонебезпечних предметів 12,6 тис. га території, продовжується виконання заявок від населення щодо виявлення підозрілих предметів. Усього з початку виконання робіт отримано 313 заявок, виконано – 309, виявлено та вилучено 547 вибухонебезпечних предметів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на місці працює штаб з ліквідації надзвичайної ситуації на чолі з Головою Калинівської РДА Володимиром Гаврилюком та оперативна група ДСНС.

Як повідомлялося, станом на ранок 30 жовтня на складах боєприпасів у районі Калинівки на Вінниччині припинились неконтрольовані вибухи, загрози для місцевих немає.

Ввечері 26 вересня сталася пожежа на складах боєприпасів, що розташовані у районі міста Калинівка Вінницької області.

Постраждали щонайменше дві особи. Із зони ризику евакуйовано понад 30 тисяч людей, наразі вони поступово повертаються додому.

Слідчі відпрацьовують чотири основні версії детонації боєприпасів на території арсеналу.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що існують свідчення того, що до вибухів на військових складах у районі Калинівки призвів закладений диверсантами детонатор.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування