Москаль назвав масштабну спецоперацію на Закарпатті "пшиком"

Вівторок, 21 листопада 2017, 11:56

Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль називає масштабну спецоперацію з протидії контрабанді на Закарпатті окозамилюванням.

Такий висновок можна зробити із його заяви, оприлюдненої на офіційному сайті 21 листопада.

За його словами, спецоперація на так званому "приватному кордоні" Закарпаття "продовжує обростати різними домислами та небилицями, які й близько не мають відношення до реальності".

"Ніяких сотень обшуків на Закарпатті не проводилося й не могло проводитися за півтора дні. Не було жодних вилучень "арсеналів зброї", "величезної кількості наркотиків", "мільйонів євро, доларів і гривень", у ході спецоперації не вилучили навіть однієї пачки сигарет", – наголошує Москаль.

За його словами, затримали колишню начальницю Берегівського відділу Дежгеокадастру Е.Шинкевич, яку одразу ж відпустили під домашній арешт.

"І це не дивно, бо дозвільну документацію на "приватизацію кордону", підписувала не вона, а колишній в.о. начальника обласного управління Держгеокадастру В.Токар, який давно втік за кордон. Що ж до затриманого А.Горвата, котрий оформив на себе прикордонну землю в 2014 році, то його також уже відпустили додому", – йдеться в його коментарі.

Москаль пояснює, що Україна в межах Закарпаття має 130 км кордону з Угорщиною, 205,4 км кордону з Румунією, 98,5 км кордону зі Словаччиною і 33,4 км з Польщею.

"І на всю цю територію Державна прикордонна служба не має жодного документа, який посвідчує право постійного користування землею. Головна причина в тому, що за оформлення документації потрібно платити гроші, за втрати через вилучення земель сільськогосподарського та лісогосподарського призначення – відшкодування, крім того, заліснена територія вилучається тільки Кабінетом міністрів", – каже губернатор.

"Щоб вирішити цю проблему, слід провести величезну роботу й закласти сотні мільйонів гривень у бюджет Держприкордонслужби. З часів здобуття Україною незалежності жодна робота не проводиться, а кошти не закладаються", – зазначає Москаль.

Глава Закарпатської ОДА висловив жаль, що журналісти "зробили із Закарпаття Сицилію, а з якогось "сільського вуйка" А.Горвата – Аль Капоне".

За словами Москаля, Західна Україна знаходиться на зовнішньому кордоні ЄС, який охороняється дуже ретельно.

"Там немає жодних "приватних кордонів", а прикордонники й митники далеко не такі корумповані, як би декому хотілося в Україні. Однак щоденні звірки результатів роботи угорських і українських прикордонників показали, що ніякої масової контрабанди тут немає", – наголошує губернатор.

16 листопада силовики заявили, що проводять масштабну спецоперацію із протидії контрабанди на Закарпатті.

Також повідомлялося, що в рамках спецоперації на Закарпатті правоохоронці затримали екс-керівника управління Держгеокадастру у Берегівському районі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування