Ситник: Певні партії хочуть обмежити повноваження НАБУ

Середа, 22 листопада 2017, 13:09

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник вважає, що деякі політики здійснюють дискредитацію антикорупційних органів з метою обмеження повноважень НАБУ.

Про це він сказав під час спілкування з членами антикорупційного комітету Верховної Ради у вівторок в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, представники деяких політичних сил, щодо яких розслідуються кримінальні провадження, роблять заяви з метою дискредитувати антикорупційні органи.

"Для чого це робиться? Деякі колеги допускають якісь помилки, і це дає можливість говорити про конфлікт між антикорупційними органами", – сказав Ситник.

"Це робиться для одного – провести ті рішення, які до цього неможливо було провести. Це закони, які дозволяють позбавити частини підслідності НАБУ, закони, які, можливо, антикорупційне бюро підпорядкують Державному бюро розслідувань, яке тільки починає створюватися", – говорить директор НАБУ.

"Це закон, який, можливо, поверне альтернативну підслідність або взагалі знищить антикорупційне бюро. Це призначення аудитора, який нарешті напише те, що потрібно тим політичним силам, які не зацікавлені в цих розслідуваннях", – заявив Ситник.

Для досягнення такої мети, за словами Ситника, політики використовують підконтрольні їм медіаресурси.

Читайте також: "Війна з(а) НАБУ, або Кишеньковий аудитор Банкової"

Як відомо, в 2017 році має відбутися перший аудит ефективності діяльності НАБУ.

Відповідно до закону про НАБУ, президент, Верховна Рада та Кабінет міністрів щороку визначають по одному члену комісії з числа осіб, які мають значний досвід роботи в органах досудового розслідування, прокуратури, судах за кордоном чи міжнародних організаціях, володіють необхідними знаннями та навичками для проведення такої оцінки (аудиту), а також мають бездоганну ділову репутацію.

Водночас парламент досі не зміг обрати свого члена комісії зовнішнього контролю щодо проведення аудиту НАБУ.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...