Ситник: З журналістами оффрекорд говорив, закон не порушував

Середа, 22 листопада 2017, 11:43

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник наголошує, що не допускав у своїх діях і висловлюваннях порушення законодавства.

Про це він сказав на засіданні антикорупційного комітету Верховної Ради 22 листопада.

За словами Ситника, зараз певні політичні сили ведуть велику роботу, щоб дискредитувати НАБУ в очах міжнародних партнерів, зокрема шляхом компрометаційних кампаній через ЗМІ.

"Але хочу запевнити, що наші міжнародні партнери чітко перевіряють інформацію і брехня одразу з'ясовується", – зазначив директор НАБУ.

Стосовно справи про ймовірне розголошення таємних документів у спілкуванні зі ЗМІ у форматі оффрекорд Ситник зазначив зокрема наступне:

"В силу займаної посади я постійно спілкуюся з журналістами. Це – нормальна практика всіх правоохоронних і державних органів, елемент прозорості в тому числі антикорупційних органів. Формати спілкування з журналістами є різними. У мене дійсно були зустрічі з журналістами у форматі оффрекордз", – підтвердив директор НАБУ.

"Жодного разу при будь-якому спілкуванні зі ЗМІ мною особисто жодних порушень закону допущено не було", – наголосив він.

"Всі слова, які я казав у відкритих інтерв'ю, при зустрічах із журналістами, у форматі оффрекордз, я готовий повторити онрекордз, не боячись порушити будь-яку норму закону", – зазначив Ситник.

За його словами, попри те, що багато зацікавлених осіб "чекають помилок, які дають підстави для кримінального покарання членів НАБУ, агентство продовжить іти вперед і виконувати функції, для яких його створювали.

Читайте також: "Усі на одного. Чи має шанси втриматись Артем Ситник"

16 листопада стало відомо, що Генпрокуратура порушила кримінальне провадження проти директора НАБУ Артема Ситника через ймовірне розголошення даних слідства.

Зазначалося, ГПУ порушила кримінальне провадження на підставі опублікованого в інтернеті аудіо-запису, де людина з голосом, схожим на Ситника, розповідає журналістам деталі деяких резонансних справ.

На записі, який виклали в мережу, чоловік з голосом, подібним до Ситника, говорячи про справу у минулому військового прокурора сил АТО Костянтина Кулика, зачитує частину телефонної розмови жінки з подругою, які обговорюють, "нестандартне джерело отримання доходів". Запис вперше з'явився на сайті "Обозрєватель".

17 листопада стало відомо, що ГПУ відкрила кримінальне провадження щодо директора НАБУ за зверненням депутатки від "Народного фронту" Олени Масоріної та цивільної дружини Кулика Ірини Німець.

Генеральний прокурор Юрій Луценко зазначив, що про жодне обвинувачення наразі не йдеться: зареєстровано заяву, будуть проведені відповідні слідчі дії.

Читайте також: "Луценко про "плівки Ситника": Вражає реакція журналісток на "полуничку"

"Якщо підтвердиться, що цей документ мав статус секретності, а ця особа належить до правоохоронних органів, звичайно, в неї будуть проблеми з законом. Але поки – все це лише припущення", – зазначив Луценко.

На запитання журналістів, чи означає низка взаємно порушених справ і звинувачень "війну між правоохоронними та антикорупційними органами", генпрокурор визнав, що ознаки конфлікту є.

Валентина Романенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News