Європейська народна партія розкритикувала Порошенка за депортацію грузинів - Саакашвілі

П'ятниця, 24 листопада 2017, 06:35

Представники Європейської народної партії розкритикували президента України Петра Порошенка за депортацію грузинського журналіста та ветеранів АТО.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав Міхеіл Саакашвілі.

"На саміті "Східного партнерства" представник грузинської партії Національний рух, Ніка Мелія, розкритикував Порошенка за депортацію грузинського журналіста і грузинських ветеранів АТО. На що той відповів, що велика кількість депортованих - це грузинські злодії в законі", - заявив Саакашвілі.

"Президент нахабно бреше. Вони навмисно змішали грузинських кримінальних авторитетів разом з грузинськими офіцерами, які все життя разом зі мною в Грузії боролися проти кримінальних авторитетів і очищували від них Грузію. Вони це зробили для того, щоб зганьбити ім'я офіцерів і для того, щоб приховати знущання з журналіста", - переконаний третій президент Грузії.

"В цілому більшість членів Європейської народної партії дуже жваво цікавилися ситуацією. Завтра вони хочуть окремо зустрітися з цього приводу з представниками Грузії, щоб обговорити ситуацію, яка склалася з депортацією журналіста", - підкреслив Саакашвілі.

Як відомо, 15 листопада Саакашвілі опублікував документ Головного управління Державної міграційної служби в Києві, згідно з яким посвідку на тимчасове проживання журналіста грузинської телекомпанії Руставі-2 Тамаза Шашвіашвілі в Україні скасували. 

17 листопада Саакашвілі заявив, що спецназ викрав з дому журналіста Шашвіашвілі та двох його друзів.  

У свою чергу нардеп Юрій Дерев'янко заявив, що 17 листопада невідомі схопили і повезли грузинського добровольця АТО Вано Надирадзе, а також Тамаза Шавшішвілі, Зураба Цинцадзе і Мамуку Абшідзе в аеропорт "Київ", щоб видворити за межі країни.

В СБУ згодом заявили, що спільно з Нацполіцією, Державною міграційною та прикордонною службами видворили з України вісьмох громадян Грузії, а рішення ухвалено на підставі відповідних матеріалів ДМС і НПУ, які свідчать, що "діяльність іноземців суперечить інтересам забезпечення національної безпеки України".  

Читайте також: В'їзд заборонено. Як видворяють "грузинів Саакашвілі" з України

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News