Прокуратура Криму віддала до суду справу про передачу картин на окупований півострів

П'ятниця, 24 листопада 2017, 19:59
Прокуратура Криму віддала до суду справу про передачу картин на окупований півострів

Прокуратура АРК скерувала до суду обвинувальні акти стосовно співробітників Маріупольського краєзнавчого музею, які в березні 2014 року незаконно передали в анексований Крим 52 картини.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

"Прокуратурою АРК … скеровано до Жовтневого районного суду Маріуполя для розгляду по суті обвинувальні акти стосовно колишнього директора КУ "Маріупольський краєзнавчий музей" та завідувача відділом фондів Художнього музею ім. А.І. Куїнджі – філії КУ "Маріупольський краєзнавчий музей"", - йдеться у повідомленні.

Їх звинувачують у тому, що вони "неналежно виконали свої службові обов’язки".

"Зокрема, 20.03.2014 передали на тимчасово окуповану територію Автономної Республіки Крим в КРУ "Сімферопольський художній музей" 52 картини, які є державною частиною Музейного фонду України", - зазначають у прокуратурі.

Кримінальне провадження проводять за статтею 367 Кримінального кодексу - службова недбалість. Санкції статті передбачають від 2 до 5 років позбавлення волі.

Як відомо, 17 серпня управління Нацполіції в АР Крим повідомило, що 52 картини з Музейного фонду України митців XVIII-XIX століття, які в березні 2014 року незаконно передали в Сімферопольський художній музей, оголосили в державний та міждержавний розшук.

Пізніше в Мінкульті Криму заявили, що картини, оголошені в розшук управліннямНаціональної поліції в АР Крим, належать Сімферопольському художньому музею, де і перебувають зараз.

18 лютого 2014 року Сімферопольський художній музей відправив до Маріупольської картинної галереї ім. Куїнджі 53 роботи російських художників XVIII-XIX ст.

Виставка планувалася до 31 травня 2014 року, але була закрита раніше, оскільки кримські музейники вимагали повернути експонати.

За повідомленням російських ЗМІ, наприкінці березня 2014 року картини з маріупольського музею забрала група відставних військових з Криму, і доставила полотна на анексований півострів.

У серпні Інтерпол підтвердив, що картини перебувають у розшику.

У вересні двом працівницям "Маріупольського краєзнавчого музею" оголосили про підозру у незаконній передачі на територію анексованого Криму 52 картин на загальну суму більше 1 мільйона 320 тисяч доларів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування