Більшість українців хоче повернення ОРДЛО без особливого статусу територій

Субота, 25 листопада 2017, 14:36
Донецький залізничний воклаз

Більшість українців виступає за те, що окуповані території Донецької і Луганської областей повинні повернутися в свої області на колишніх умовах.

Про це повідомила директор фонду "Демократичні ініціативи" Ірина Бекешкіна, посилаючись на дослідження Київського міжнародного інституту соціології, передає "DT.ua".

Як зазначає соціолог, думка щодо надання автономії, спеціального статусу або особливих повноважень цим територіям - у цілому населення не підтримує. Також чверть українців вважають, що неконтрольовані території повинні повернутися під контроль України, але з великими повноваженнями. За їх відокремлення від України - 7%, за приєднання до Росії - 2%.

"Мені здається, що особливості цього регіону, як і особливості ставлення громадян до вирішення проблем Донбасу, повинні бути враховані під час вироблення повноцінної стратегії і розробки тактики повернення цих територій. Реального, а не формального повернення в український простір. І, звичайно, реалізація цієї стратегії передбачає велику роз'яснювальну роботу. Якщо метою є реінтеграція не тільки територій, але і людей", - додала Бекешкіна.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...