Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нацгвардія: під Жовтневим постраждали 60 бійців НГУ

Неділя, 17 грудня 2017, 23:39
Нацгвардія: під Жовтневим постраждали 60 бійців НГУ

У результаті сутичок під Жовтневим палацом у неділю, 17 грудня, постраждали 60 нацгвардійців, 15 з них  госпіталізовані.

Про це повідомляє прес-служба Нацгвардії.

"У результаті сутички постраждали 60 гвардійців. На місце виїхали карети швидкої допомоги. Після надання першої медичної допомоги 45 продовжили виконання службових обовязків, а 15 було госпіталізовано: 13 – отруєння газом, 1 – травма обличчя, 1 – травма голови", – йдеться у заяві НГУ.

Раніше Нацполіція повідомила, що внаслідок сутичок підо Жовтневим палацом постраждали 32 правоохоронці.

У поліції також додали, що за фактами подій біля Жовтневого розпочато три кримінальних провадження: за ст.15 ст.341 (Замах на захоплення державних або громадських будівель чи споруд), ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та ст. 343 (Втручання в діяльність працівника правоохоронного органу) КК. 

Як відомо, лідер "Руху нових сил" Міхеіл Саакашвілі після участі у "Марші за імпічмент" та виступу на віче в центрі Києва у неділю, 17 грудня, заявив, що у Жовтневому палаці на вул. Інститутській буде облаштовано "координаційний штаб".

Після протистояння з силами Нацгвардії та правоохоронцями учасники акції прорвалися до холу Жовтневого палацу, але далі їх не пропустили нацгвардійці. У Жовтневому в цей час тривав концерт.

Сам Саакашвілі заявив, що не закликав учасників акції до захоплення Жовтневого палацу. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування