Саакашвілі: "Рух нових сил" повністю відмежовується від штурму Жовтневого палацу

Понеділок, 18 грудня 2017, 03:30
Саакашвілі: Рух нових сил повністю відмежовується від штурму Жовтневого палацу

Міхеіл Саакашвілі заявив, що "Рух нових сил" повністю відмежовується від штурму Жовтневого палацу та закликав покарати провокаторів.

Про це він сказав у ефірі телеканалу ZIK, передає УНІАН.

"Нинішні події під Жовтневим палацом – це добре спланована провокація. Її метою була дискредитація мирного протесту, адже сьогодні була чергова мирна демонстрація", – знову наголосив Саакашвілі.

Також він підкреслив, що "Рух нових сил" повністю відмежовується від штурму Жовтневого палацу.

"Ми закликали міжнародну спільноту до розслідування того, ким були ці провокатори, хто кидав петарди, хто закликав людей до штурму. Більшість з тих людей були у балаклавах і, як я розумію, ніхто з них не затриманий. Я хочу, щоб ці люди були покарані", – сказав політик.

Як відомо, лідер "Руху нових сил" Міхеіл Саакашвілі після участі у "Марші за імпічмент" та виступу на віче в центрі Києва у неділю, 17 грудня, заявив, що у Жовтневому палаці на вул. Інститутській буде облаштовано "координаційний штаб".

Після протистояння з силами Нацгвардії та правоохоронцями учасники акції прорвалися до холу Жовтневого палацу, але далі їх не пропустили нацгвардійці. У Жовтневому в цей час тривав концерт.

За фактами подій біля Жовтневого розпочато три кримінальних провадження: за ст.15 ст.341 (Замах на захоплення державних або громадських будівель чи споруд), ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та ст. 343 (Втручання в діяльність працівника правоохоронного органу) КК. 

Сам Саакашвілі заявив, що не закликав учасників акції до захоплення Жовтневого палацу. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News