Онищенко та Клюєв особисто підписують документи попри розшук

Понеділок, 18 грудня 2017, 10:38

Народні депутати Олександр Онищенко та Сергій Клюєв підписують власноруч документи на виплату з бюджету зарплат власним помічникам попри те, що обидва знаходяться у всеукраїнському розшуку.

Зокрема підписи народних депутатів стоять під табелями обліку часу помічників за 2016-2017 роки, повідомляє проект "Марлін".

Загалом помічники депутатів-втікачів протягом тільки цього року отримали від апарату Верховної Ради близько півмільйона гривень.

Помічники Клюєва Сергій Мальцев, який з 2002 року також був помічником Андрія Клюєва, отримав 117,4 тис гривень, а Інна Маєвська - 168 тис гривень.

 

Помічники Онищенка Віктор Гринчук, який є депутатом Київської обласної ради фракція "Батьківщина", отримав 30,8 тис. гривень, Юлія Сеник, яка також працює ведучою на ICTV, отримала 70,3 тис гривень, а Валерій Колюх - 103,7 тис. гривень. Раніше Колюх працював помічником регіоналів Володимира Сівковича і Володимира Олійника.

 
Документи передали в НАБУ

Цікаво, що і помічниця Клюєва Маєвська, і помічниця Онищенка Сеник звільнилися з державних посад, про що свідчать їх деклації за 2016 рік.

Однак, в табелях обліку часу хтось продовжує відмічати їх нібито відпрацьований час.

При цьому депутат Онищенко у відповідь на запитання "Української правди" про те, як йому вдається підписувати документи, знаходячись за кордоном, заявив: "Адвокати всю кореспонденцію возять"

Нагадаємо, за даними МВС, Сергій Клюєв зник ще в червні 2015 року, а Олександр Онищенко - в серпні 2016 року.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування