В ОРЛО вирішили, що можуть замінити росіян в СЦКК

Вівторок, 19 грудня 2017, 11:13

Бойовики окупованих районів Луганської області заявили про створення представництва при Спільному центрі з контролю і координації режиму припинення вогню.

Про це повідомляють ЗМІ, підконтрольні бойовикам, з посиланням на так звану "Народну міліцію ЛНР".

За даними сепаратистських видань, необхідність створення "свого представництва" пов'язана з відкликанням російських представників СЦКК і ситуацією, що загострилася на лінії зіткнення.

Відзначається, що представники бойовиків мають намір "фіксувати порушення режиму припинення вогню з боку ЗСУ, а також наслідків обстрілу".

Також повідомляється, що "представники" в СЦКК від бойовиків виїхали в Первомайськ та Калинове, де раніше фіксувалося порушення припинення режиму вогню.

Раніше в МЗС Росії заявили, що російські представники СЦКК покинуть Україну 19 грудня через "напружену морально-психологічну обстановку".

За даними розвідки, 19 грудня бойовики ОРДЛО можуть вдатися до агресивних наступальних дій по всій лінії зіткнення району проведення антитерористичної операції через заяви Міноборони РФ про намір відкликати російських офіцерів з СЦКК.

Екс-президент України Леонід Кравчук заявив, що президент РФ Володимир Путін створює умови та можливості для масштабного збройного наступу на Україну.

Як відомо, Спільний центр з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін – група з контролю за дотриманням Мінського протоколу, до якої входять представники української та російської сторін.

Центр почав роботу 26 вересня 2014 року в місті Соледар Донецької області.

З квітня 2015 року українська та російська сторони почали вести окремі журнали випадків порушення режиму припинення вогню.

Учасники СЦКК зокрема домовляються зі сторонами про режим припинення вогню та допомагають гарантувати безпеку спостережній місії ОБСЄ.

Україська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування