Бойовики обстріляли окуповану Кадіївку – штаб АТО

Вівторок, 19 грудня 2017, 13:40

18 грудня бойовики відкрили вогонь по населеним пунктам, в тому числі по Кадіївці Луганської області, яка розташована на окупованій території.  

Про це повідомляє Прес-центр штабу АТО.

"Для чергової дискредитації підрозділів Збройних Сил України та ненависті з боку цивільного населення тимчасово окупованих територій, противник відкрив вогонь по населеним пунктам, в тому числі Кадіївці (Стаханов)",- йдеться в повідомленні. 

 
Скриншот з google.maps

У штабі переконані, що подібні провокації спрямовані на дискредитацію України та її Збройних Сил в очах світової спільноти.

Разом з тим наразі ЗМІ окупантів поширюють в мережі інформацію про те, що обстріл Стаханова і Первомайського був нібито з боку ЗСУ.

Відзначається, що пошкоджені 38 будинків, без світла залишилися 7394 абонента.

За даними бойовиків, в результаті обстрілу одного з найбільш густонаселених районів Стаханова померла пенсіонерка, три людини отримали поранення, перебиті газопроводи.

У Первомайську під час обстрілу був поранений житель міста, пошкодження отримали будинки і об'єкти інфраструктури.

Як відомо, увечері 18 грудня у штабі АТО повідомили, що бойовики обстріляли Новолуганське з реактивних систем залпового вогню: вісім місцевих жителів отримали поранення. 

Раніше повідомлялося, що за даними розвідки, 19 грудня бойовики ОРДЛО можуть вдатися до агресивних наступальних дій по всій лінії зіткнення району проведення антитерористичної операції через заяви Міноборони РФ про намір відкликати російських офіцерів з СЦКК.

У МЗС Росії заявили, що російські представники СЦКК покинуть Україну 19 грудня через "напружену морально-психологічну обстановку".

14 грудня спостерігачам місії ОБСЄ передали лист від Міноборони РФ з повідомленням про те, що Росія збирається відкликати з території України офіцерів своїх Збройних сил з СЦКК.

Читайте також: "Александр Хуг: Незалежно від того, хто провокує ситуацію, обидві сторони порушують угоду про припинення вогню"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування