В ЄС хочуть, щоб Росія вгамувала бойовиків на Донбасі

Четвер, 21 грудня 2017, 10:54

У Євросоюзі заявили про занепокоєння через загострення ситуації в окупованих районах Донецької та Луганської областей та сподіваються, що Росія застосує свій вплив на сепаратистів незаконних збройних формувань.

Про це заявила речник Єврокомісії Майя Косьянчич, повідомляє "Укрінформ".

За її словами, гуманітарна і безпекова ситуація на сході України значно погіршилася, де фіксується найбільша кількість порушень режиму припинення вогню після лютого 2017 року.

"Ми очікуємо, що особливо Росія має негайно застосувати свій вплив на сепаратистів у цьому зв'язку", - сказала Косьянчич.

Вона зазначила, що режим припинення вогню повинен дотримуватися, а спостерігачі ОБСЄ повинні мати доступ до усієї території, визначеної мандатом їх відповідальності.

"Європейський Союз продовжує підтримувати дипломатичні зусилля щодо виконання Мінських домовленостей на засадах сталого вирішення конфлікту на сході України та поваги до незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України", - повідомили в ЄС.

Там додали, що відкликання Росією офіцерів із СЦКК несе серйозні негативні наслідки для стабілізації на лінії зіткнення.

Раніше президент Петро Порошенко заявив, що небезпека ескалації з боку агресора зростає, але Україна готова до будь-якого сценарію.

Як відомо, 7 грудня міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що російських офіцерів у СЦКК на Донбасі поставили у "нестерпні умови".

14 грудня спостерігачам місії ОБСЄ передали лист від Міноборони РФ з повідомленням про те, що Росія збирається відкликати з території України офіцерів своїх Збройних сил з СЦКК.

19 грудня російські офіцери зі складу СЦКК повернулися до Росії. В той же день у зоні проведення антитерористичної операції загинули 2 українських військових, 6 отримали поранення.

20 грудня, російсько-терористичні війська 15 разів порушили режим тиші. Поранень зазнали четверо військовослужбовців, один загинув.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:29
На протестах у Тбілісі проти закону про "іноагентів" затримали більше десятка осіб
09:20
"Нафтогаз" у першому кварталі сплатив податків на понад 18 мільярдів
09:15
Туск і прем'єрка Данії поговорили про створення "залізного купола" для Європи
09:12
"Що скажуть люди" і "треба бути як усі": 6 поширених установок родом з СРСР
09:02
Терор повинен програти скрізь: захист Штатами неба Ізраїлю викликає заздрість та іронію в Україні − WSJ
08:49
ЗМІ: Канцлери Німеччини та Австрії вступили у суперечку з Боррелем на останньому саміті ЄС
08:26
Новий представник фон дер Ляєн відмовився від посади після критики у фаворитизмі
08:25
"З винятковим цинізмом". Як після загибелі кіборга Барса суд визнав його винним у хуліганстві
07:50
Сили оборони знешкодили 920 окупантів і знищили 9 танків за добу
07:33
Окупанти посилили атаки на Бахмутському напрямку: за добу їх було 33 − Генштаб
Усі новини...