Скарги Навального до ЄСПЛ розглянуть у січні

П'ятниця, 22 грудня 2017, 01:17

Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) 24 січня розгляне 5 скарг російського опозиціонера Олексія Навального про 7 арештів за адміністративними порушеннями.

Про це повідомила прес-служба ЄСПЛ.

Зазначається, що Навального у період з 2012 по 2014 роки 7 разів арештовували на різних публічних заходах, 5 разів засуджували до штрафу у розмірі від 1 до 30 тисяч російських рублів, ще у двох випадках він був засуджений до адміністративного затримання (15 і 7 діб).

Навальний 5 разів звертався до ЄСПЛ у період з 2012 по 2014 роки, посилаючись на порушення статті 5 (право на свободу) Європейської конвенції прав людини (ЄКПЛ), статті 6 (право на справедливий судовий розгляд), статті 11 (право на свободу зібрань), статті 14 (заборона дискримінації), статті 18 (обмеження прав) та інші.

Попереднім рішенням від 2 лютого 2017 року Європейський суд з прав людини одноголосно постановив, що при арештах Навального, його утриманні під вартою, накладанні штрафів та розгоні мирних зібрань неодноразово порушувалися статті ЄКПЛ.

Як відомо, у листопаді Олексій Навальний заявив, що збирається подати до суду на президента РФ Володимира Путіна та його адміністрацію. Приводом для позову є заборона мітингів в різних містах Росії.

Як повідомлялося, в лютому 2016 року Олексій Навальний вже подавав адміністративний позов до президента Росії Володимира Путіна через порушення останнім закону "Про протидію корупції".

Тоді Тверський суд Москви відмовився приймати позов до розгляду, оскільки заява не підлягала розгляду в порядку адміністративного провадження.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування