У ескалації і жертвах буде винна РФ - Берлін про вихід Росії з СЦКК

П'ятниця, 22 грудня 2017, 15:37

Вся відповідальність за можливу ескалацію і жертви на Донбасі ляже на Росію, якщо вона не перегляне рішення про виведення своїх офіцерів із складу Спільного центру по координації і контролю за припиненням вогню.

Про це заявила в п'ятницю на брифінгу у Берліні представник уряду ФРН Ульріке Деммер, коментуючи телефонну розмову між канцлером Ангелою Меркель і президентом Володимиром Путіним, що відбулася напередодні, повідомляє Укрінформ.

"Федеральний уряд сподівається, що російська сторона перегляне своє рішення і відмовиться від цього кроку, інакше, будь-яке подальше загострення ситуації та пов'язані з цим жертви будуть відповідальністю Росії", - заявила Деммер.

За її словами, вихід РФ з СЦКК є "неправильним сигналом".

Представник уряду ФРН відзначила, що Центр вносить великий вклад не лише у підтримку перемир'я, але і в забезпечення роботи спостерігачів ОБСЄ, у його рамках здійснюється прямий контакт між військовими.

Як відомо, 7 грудня міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що російських офіцерів у СЦКК на Донбасі поставили у "нестерпні умови".

14 грудня спостерігачам місії ОБСЄ передали лист від Міноборони РФ з повідомленням про те, що Росія збирається відкликати з території України офіцерів своїх Збройних сил з СЦКК.

19 грудня російські офіцери зі складу СЦКК повернулися до Росії. В той же день у зоні проведення антитерористичної операції загинули 2 українських військових, 6 отримали поранення.

21 грудня канцлер Німеччини Ангела Меркель та президент Росії Володимир Путін погодилися продовжити обговорювати питання, які необхідні для відновлення повноцінної роботи СЦКК на Донбасі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...