Гройсмана спантеличило питання, чи Супрун – не "агент"

П'ятниця, 22 грудня 2017, 15:47

Те, що Уляна Супрун лише виконує обов’язки міністра охорони здоров’я, не впливає на хід медичної реформи.

Про це сказав прем’єр-міністр Володимир Гройсман на звітній прес-конференції.  

Журналіст видання "Апостроф" зазначила, що затримання російського агента-перекладача – це "перемога", але є ще Уляна Супрун, яка нібито не отримала українське громадянство й не відмовилася від американського.

"Чи потім не виявиться, що вона також є чиїмось агентом? І чи можна вважати законною медреформу, запропоновану Міністерством охорони здоров’я, якщо Супрун не є міністром?", – запитала вона прем’єра.

Гройсман зазначив: "Таке запитання – на нього так зразу й не відповіси".

"Уляна Супрун є громадянкою України, у неї є український паспорт. Вона працює в уряді і виконує обов’язки міністра охорони здоров’я", – заявив прем’єр.

"Що стосується самої реформи, вона напрацьована командою міністерства, урядовою командою, народними депутатами – це колективна праця. Зараз важливо почати її реалізовувати", – наголосив він.

"Я думаю, що наступного тижня президент підпише закон про медичну реформу – і ми перейдемо реалізацію цього закону. Непроста буде реалізація, щоб усі це розуміли", – заявив Гройсман.

За його словами, "ніхто не хотів за цю історію братися".

"Погано в охороні здоров’я – якось воно буде. Ніхто не хотів в суть системи вникати. Ми вникли. Це серйозна консервативна, законсервована система, яку треба оновлювати. І вона непроста", – сказав прем’єр.

Він порекомендував "долучатися до створення нової системи охорони здоров’я в інтересах українських громадян, а не постійної оголтєлої критики, яка ні до чого не призводить".

"Працює команда МОЗу, працює сьогодні Уляна в міністерстві – я всіляко підтримую і допомагаю. Докладаю максимум зусиль, щоб це було прийнято парламентом. Це (реформа) те рішення, яке додає роботи і додає відповідальності", – сказав Гройсман

"Треба звертатися до лікаря, щоб отримати нормальну, якісну медичну допомогу. Щоб лікар отримав нормальну зарплату. Це ж теж міцний антикорупційний крок – зміна системи фінансування. Давайте робити це", – додав він.

Олена Рощенко, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування