Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Активи нардепів зменшуються після одруження – "Чесно"

Середа, 10 січня 2018, 14:47

Після одруження активи народних депутатів зменшуються на 8,4 мільйонів гривень.

Про це повідомляє рух "Чесно".

"Існує негативна залежність між сімейним статусом та кількістю грошових активів у народних обранців. Модель показує, що якщо депутат(ка) одружується/виходить заміж, то його (її) грошові активи знижуються на 8,4 млн гривень", - зазначають журналісти.

За їхніми підрахунками, у середньому неодружені нардепи мають у 1,5-2 рази більше грошових активів, ніж одружені.

 
чесно

"Частка готівки та кількість транспортних засобів у "сімейних" депутатів також менші у порівнянні з тими, хто не має чоловіка чи дружини. Це може бути пов’язано з тим, що частина статків переходить до "другої половини", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у середньому депутати мають більше заощаджень, ніж їхні дружини та чоловіки.

Однак у фракції партії "Батьківщина" картина протилежна - народні обранці цієї фракції мають заощадження приблизно на чверть менші, ніж їхні члени подружжя.

 
чесно

Крім того, 30% українських парламентарів зберігають усі задекларовані гроші у готівковій формі. А в середньому частка готівки в активах депутатів становить приблизно ¾.

На основі декларацій 2015-2016 років автори статті змоделювали динаміку грошових коштів народних депутатів за їхнім віком. Виявилося, що до 51-річного віку розмір заощаджень (готівка та депозити) нардепа зростає, а після цього віку зменшується.

"Це означає, що з 51 року парламентарі зазвичай починають витрачати більше, ніж заощаджувати. Така поведінка за віком є доволі логічною, оскільки в першій половині життя люди відкладають на майбутнє, а в другій користуються накопиченнями. Народні депутати тут не виняток", - пишуть автори статті.

 
чесно

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування