Судді у справі Штепи взяли самовідвід через підозру в хабарництві

Четвер, 11 січня 2018, 14:58
Судді у справі Штепи взяли самовідвід через підозру в хабарництві

Колегія суддів Ленінського районного суду Харкова, яка слухала справу стосовно екс-мера Слов'янська Нелі Штепи, взяла самовідвід.

Таке рішення оголосив головуючий суддя Людмила Шрамко в четвер, передає "Інтерфакс-Україна".

"Колегія суддів ухвалила: відвести суддів Шрамко, Бондаренко, Гринчук від участі в розгляді кримінального провадження з обвинуваченням Штепи у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.110, ч.1 ст.258-3 Кримінального кодексу України", - йдеться в визначенні, оголошеному головуючою суддею Людмилою Шрамко в четвер.

Вказується, що судді заявили самовідвід посилаючись на наявність обставин, які у об'єктивного спостерігача можуть викликати сумнів у їхній неупередженості, а саме - проведення досудового розслідування прокуратурою Харківської області в кримінальному провадженні за ч.3 ст.368, ч.2 ст. 375 Кримінального кодексу України за фактом отримання суддями неправомірної вигоди за винесення завідомо неправосудного судового рішення під час розгляду судового провадження у справі щодо Штепи.

Прокурори, які беруть участь в судовому засіданні, не заперечували проти самовідводу Бондаренко і Грінчук, але виступали проти самовідводу Шрамко, оскільки вона раніше не брала участь в розгляді даної справи.

Захист і обвинувачена виступили за вирішення питання на розсуд суду, зазначивши, що внесення даних щодо суддів в ЕРДР, на їхню думку, свідчить про тиск на суд.

Штепу затримали 11 липня 2014 року. На суді вона пояснювала, що закликала Путіна увійти в Слов'янськ під погрозами терористів, у полоні терористів її били, а інтерв'ю для російських видань зроблені "під дулом автомата". Їй загрожує довічне ув'язнення.

20 вересня Ленінський районний суд Харкова відпустив її із СІЗО та відправив її під домашній арешт з носінням електронного браслета.

У жовтні 2017 року Штепа виписалася з харківської лікарні, куди її було госпіталізовано з гіпертонічним кризом, і повернулася додому, у Слов'янськ.

У листопаді 2017 року суд продовжив їй домашній арешт з носінням електронного браслета та дозволив ненадовго поїхати до Києва для лікування

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
13:43
футболШевченко вірить у перспективи Судакова в чемпіонаті Італії чи Англії
13:40
фотоЗ Литви до України прибула партія бронетранспортерів M577
13:39
Європейські компанії шукають лазівки для продовження роботи в РФ після скасування винятків із санкцій
13:39
відео"Ціль знищено": Олещук показав роботу зенітників по ворожих "Шахедах"
13:30
Брак грошей, людей і розуміння, що "відбудова – це не розкіш". Про що говорили на заході "Відбудова України"
13:25
фотоРосіяни скинули авіабомбу на Костянтинівку: постраждали 5 людей в цивільному авто
13:24
"Держоператор тилу" за невиконання контракту відсторонив постачальника продуктів для армії
13:24
Зеленський і Сунак обговорили найбільший військовий пакет від Британії
13:20
СБУ повідомила про підозру гауляйтерам ЗАЕС, які від’єднували її від енергосистеми України
13:15
хокейЗбірна України зіграє на чемпіонаті світу в Дивізіоні 1В: розклад матчів
Усі новини...