Єфремов просив видалити його із зали суду

Понеділок, 15 січня 2018, 11:47

Старобільський райсуд Луганської області відмовився видалити екс-голову фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександра Єфремова на його прохання з зали суду.

Таке рішення суд прийняв на засіданні 15 січня, повідомив "Українській правді" адвокат Єфремова Андрій Смирнов.

"На засіданні в понеділок підзахисний Олександр Єфремов висловив думку, що не хоче брати участь в засіданні, посилаючись на те, що не довіряє суду", - сказав адвокат.

Він нагадав, що 12 січня суд продовжив Єфремову запобіжний захід у вигляді арешту на 60 діб.

"Тому він (Єфремов – ред.) сьогодні зробив таку заяву. Він обґрунтовано вважає, що рішення про продовження йому запобіжного заходу було прийняте без доказів. Тому сьогодні він звернувся до суду і попросив видалити його із залу засідань, щоб не брати участь в цьому фарсі. Він сам це вирішив зробити", - повідомив адвокат.

Смирнов додав, що позиція адвоката не може суперечити позиції клієнта.

"Наш клієнт виявив таке бажання, тому що у нього недовіра до процесу. Але суд не задовольнив це клопотання", - сказав адвокат.

Смирнов уточнив, що закон передбачає видалення із зали засідання, наприклад, за порушення порядку.

"Суд констатував, що Єфремов порядок не порушує, і відмовив", - підсумував Смирнов.

Як відомо, Єфремова звинувачують в організації захоплення будівлі Луганської ОДА (ч. 3 ст. 27, ст. 341 КК України); в пособництві в захопленні управління Служби безпеки України в Луганській області (ч. 5 ст. 27, ст. 341 КК України).

Також його звинувачують у зумисних діях з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією, вчинені представником влади за попередньою змовою групою осіб, що призвели до тяжких наслідків (ч. 3 ст. 110 КК України); організаційному та іншому сприянні створенню та діяльності терористичної організації "Луганська народна республіка" (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Екс-"регіонала" звинувачують у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України).

Єфремова затримали 30 липня 2016 року в аеропорту у Києві.

Оксана Коваленко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування