Парубій розпустив нардепів на канікули і назвав пріоритети наступної сесії

П'ятниця, 19 січня 2018, 12:21

Голова Верховної Ради Андрій Парубій закрив 7-му сесію парламенту і розповів, які законопроекти необхідно підготувати до наступної.

Про це він повідомив з трибуни ВР у п'ятницю.

"Ключовим питанням Ради має бути питання безпеки і оборони. Вчора (18 січня – ред.) на засіданні РНБО ми затвердили законопроект про національну безпеку України", - зазначив спікер.

За його словами, це – масштабний і системний документ, який важливий і для організації системи безпеки в країні, і для інтеграції України в НАТО.

"Я певен, ми зможемо швидко цей закон внести до порядку денного, обговорити і ухвалити", - сказав Парубій.

Крім того, зазначив він, починаючи з 6 лютого, Рада має ухвалити низку законопроектів, які необхідні для виконання угоди України про асоціацію з Європейським Союзом.

"Ми вже домовились з прем'єр-міністром про створення спільної робочої групи, щоб пакет цих законопроектів змогли скласти в один річний план і поетапно виконувати під час сесії", - розповів спікер.

За його словами, парламент також має завершити виборчу реформу і ухвалити закон про Вищий антикорупційний суд.

"Голосуючи на закон про Антикорупційний суд, ми повинні врахувати всі висновки і рекомендації Венеційської комісії", - наголосив Парубій.

Крім того, зауважив спікер, Рада "має велику заборгованість" щодо кадрових питань. Зокрема, треба якомога швидше затвердити склад Центральної виборчої комісії.

"Наскільки мені відомо, найближчим часом має бути внесене нове подання президента, і я невідкладно поставлю його на розгляд Верховної Ради", - повідомив він.

Також, каже Парубій, залишаються відкритими кадрові питання НБУ, Рахункової палати, уповноваженого Ради з прав людини.

"Це ті кадрові питання, які ми повинні розглянути на наступній сесії", - резюмував він.

Як відомо, наступна сесія українського парламенту стартує 6 лютого.

Євген Кізілов, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування